Λαμία – Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή (Highlights)

Φοβερό παιχνίδι στη Λαμία μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Άρη για την 9η αγωνιστική των πλέι–οφ της Σούπερ Λιγκ. Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου προηγήθηκε δις στο ημίχρονο με Τζανετόπουλο (35′) και Μάλτσι (44′). Οι “κίτρινοι” απάντησαν με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρνο με Μορόν (46′, 76′), Φατόρε (78′) και Φετφατζίδη (89′). Ο Άρης

βρίσκεται στην 5η θέση με 55 βαθμούς, ενώ η Λαμία είναι στην έκτη με 35.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τη Λαμία. Βασικός και ντεμπούτο για τον Χατζηεμμανουήλ στο τέρμα. Τετράδα στην άμυνα με τους Σίμον, Γιανούτσο, Τζανετόπουλο και Σίντκλεϊ από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Τζανδάρης και Νούνιες. Στις πτέρυγες ο Μαρτίνεθ δεξιά και ο Τσιλούλης αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάλτσι και πίσω του ο Σλίβκα.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον Άρη. Επιστροφή του Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ για τους φιλοξενούμενους. Στην άμυνα δεξί μπακ ο Φατόρε, αριστερά ο Φερράρι και στα στόπερ οι Φαμπιάνο και Ρόουζ. Στα χαφ οι Βερστράτε και Νταρίντα. Στα «φτερά» ο Σουλεϊμάνοφ δεξιά και ο Ζαμόρα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Μορόν και πίσω του ο Μάνου Γκαρσία.

Προβάδισμα δύο τερμάτων σε διάστημα εννιά λεπτών

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Άρης έλεγξε το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία. Όμως η ομάδα του Βόκολου ανέβασε ρυθμό και στο 15ο λεπτό ο Τσιλούλης «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτη βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του Άρη μετά την ωραία ενέργεια του Σλίβκα, όμως με κακό τελειώμα έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 29ο λεπτό ο Άρης «απάντησε» στις φάσεις της Λαμίας. Ο Μορόν έστρωσε στον Νταρίντα, ο τελευταίος σούταρε από καλή θέση και «σπατάλησε» μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στέλντοντας την μπάλα ψηλά και άουτ. Το προβάδισμα στον αγώνα πήρε η γηπεδούχος ομάδα με τον Τζανετόπουλο στο 35ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σιμόν, οι φιλοξενούμενοι αρχικά απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στη συνέχεια ο Σλίβκα με κεφαλιά – πάσα έδωσε τον αρχηγό της Λαμίας, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Χουτεσιώτη για το 1-0. Πρώτο τέρμα για τον Τζανετόπουλο στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των γηπεδούχων. Στο 44ο λεπτό η Λαμία διπλασιάσε τα γκολ της με τον Μάλτσι. Ο Τσιλούλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και έδωσε έτοιμο γκολ σε κενή εστία στον 29χρονο Αλβανό. Το γκολ σε πρώτη φάση ακυρώθηκε, αλλά μέσω VAR μέτρησε κανονικά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της Λαμίας.

Ανατροπή – ημιχρόνου με Μορόν και Φατόρε

Ιδανική εκκίνηση για τον Άρη στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Λαμία. Στο 47ο λεπτό ο Μορόν εξαπέλυσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Χατζηεμμανουήλ για το 2-1. Αδύνατο να αντιδράσει ο Έλληνας κίπερ στο δυνατό σουτ του Ισπανού φορ. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στο 54ο λεπτό «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά το σουτ του «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 76ο λεπτό ο Φατόρε έκανε τη σέντρα, ο Μορόν στο πρώτο δοκάρι της Λαμίας με προβολή ισοφάρισε (2-2) σκοράροντας δεύτερο προσωπικό τέρμα για τον Άρη.

Την ανατροπή των «κιτρινόμαυρων» υπέγραψε ο Φατόρε, ύστερα από το σκαστό σουτ του Μοντόγια ο πρώτος παίκτης με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 2-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φετφατζίδης στο 89ο λεπτό με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-4 για τον Άρη και έδωσε το βαθμολογικό τρίποντο στην ομάδα του.

Η ταυτότητα του ματς

Λαμία – Άρης, 9η Αγωνιστική πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας:

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος.
Βοηθοί: Γιώργος Στεφανής, Ιωάννης Καραλής.
4ος: Μιχαήλ Ματσούκας.
VAR: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Κίτρινες: 16′ Μαρτίνεθ 17′ Σίντκλεϊ, 66′ Στάνκο- 11′ Φεράρι, 17΄Σουλειμάνοφ, 68′ Μάνου Γκαρθία, 72′ Ρόουζ

Κόκκινες: –

Γκολ: 35′ Τζανετόπουλος, 44′ Μάλτσι – 46, 76′ Μορόν, 78 Φατόρε, 89′ Φετφατζίδης.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος, 4-2-3-1): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Γιανούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (65′ Στάνκο), Τσιλούλης (65′ Κοντονίκος), Μαρτίνεθ (65′ Λέικ), Μάλτσι, Σλίβκα (77′ Τόσιτς).

Στον πάγκοι έμειναν οι: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σαραμαντάς, Τσούκαλος, Κορνέζος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Φαμπιάνο, Φερράρι (46΄Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (69′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (46′ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (80′ Ανσαριφάρντ).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουέστα, Πάρντο, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ, Παναγίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα