Φενέρμπαχτσε: Ο Σάρας θέλει να… ακολουθήσει τα βήματα ενός Έλληνα κόντρα στον Παναθηναϊκό (video)

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου (24/5, 19:00, Novasports Prime), Φενέρμπαχτσε, αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. 

Οι Τούρκοι άφησαν εκτός τη Μονακό με εκτός έδρας νίκη στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς και πέρα από το γεγονός πως έγιναν οι πρώτοι που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο στην ιστορία

της Euroleague (λίγες ώρες μετά το έκανε και ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα), έγιναν μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει στο Φάιναλ Φορ έχοντας αλλάξει προπονητή μέσα στη σεζόν, αφού όπως είναι γνωστό στις 14 Δεκεμβρίου του 2023, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντικατέστησε τον Δημήτρη Ιτούδη και τους οδήγησε μέχρι το Βερολίνο. 

Η πρώτη ομάδα που το είχε καταφέρει αυτό ήταν η Μπασκόνια ή Τάου Κεράμικα, όπως ονομαζόταν τότε, τη σεζόν 2005-06, υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Πέδρο Μαρτίνεθ. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες δύο ίδιες περιπτώσεις. Αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, τη σεζόν 2010-11 με τον Εμανουέλε Μολίν να αντικαθιστά τον Ετόρε Μεσίνα και του Ολυμπιακού τη σεζόν 2014-15, όπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάθισε στη θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα και οδήγησε του Πειραιώτες μέχρι το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. 

Ο Γιασικεβίτσιους θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που έρχεται μεσούσης της σεζόν και κατακτά το τρόπαιο, αφού οι προηγούμενοι δεν είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο και ο δεύτερος που φτάνει σε τελικό, μετά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο το 2015 με τον Ολυμπιακό.

Mid-season replacement coaches to make #EuroLeague Final Four.

Baskonia and Real didn't make the Finals.
Olympiacos lost in the Finals. pic.twitter.com/duZv9ag8sB

— Darius Garuolis (@DariusGaruolis) May 10, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φενέρμπαχτσε, Σάρας, Έλληνα, Παναθηναϊκό,fenerbachtse, saras, ellina, panathinaiko