Έναν μαγικό κόσμο θα παρουσιάσει το "The Dark Crystal: Age of Resistance"

"Πήραμε έμπνευση από σειρές όπως οι 'Last Airbender', 'Game of Thrones'..."

Κατά τη διάρκεια του New York Comic Con, το Netflix έδωσε στους φαν μία πρώτη εικόνα από το "The Dark Crystal: Age of Resistance". Το βίντεο που προβλήθηκε για το κοινό περιλαμβάνει ένα μεγάλος μέρος από τη μαγεία της αρχικής ταινία του Jim Henson.

Η

σειρά θα αποτελεί prequel της ταινίας του 1982, σε σκηνοθεσία Louis Leterrier ("Now You See Me"), ο οποίος θα έχει και ρόλο εκτελεστικού παραγωγού μαζί με την κόρη του Jim Henson, Lisa Henson. Το "Age of Resistance" βρισκόταν σε ανάπτυξη για επτά χρόνια και χρειάστηκε ένα χρόνο να γυριστεί, σύμφωνα με τον Leterrier που υποσχέθηκε ότι το cast της σειράς θα αποτελείται εξ' ολοκλήρου από μαριονέτες χωρίς την παρουσία ανθρώπινων χαρακτήρων ή CGI- η μόνη χρήση των CGI θα γίνει για να "διαγραφούν τα κορδόνια, να διαγραφούν οι μαριονετίστες", δήλωσε. "Αυτό που πραγματικά άλλαξε [σε τεχνολογικούς όρους] είναι η δυνατότητα να διαγράψουμε τους μαριονετίστες. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικούς τύπους κουκλοθέατρου, προσανατολισμένου στη δράση".

Για την υπόθεση του "Age of Resistance" έχουν αποκαλυφθεί ελάχιστα μέχρι στιγμής, πέρα του ότι θα παρουσιάσει την προϊστορία της ταινίας, αλλά η Henson έδωσε μερικές πρώτες λεπτομέρειες στο πάνελ του κατά τη διάρκεια του Comic Con. "Στην αρχική ταινία, η Jen και η Kira σταμάτησαν το Wall of Destiny και είδαν τα ερείπια αυτού που κάποτε ήταν η όμορφη κουλτούρα του Gelfling, οπότε χρησιμοποιήσαμε αυτό ως εφαλτήριο... τι ήταν αυτή η κουλτούρα, πως εξαφανίστηκε; Τι ήταν όμορφο στον πολιτισμό του Gelfing; Και είναι πολύ ανεπτυγμένο, έχουμε διαφορετικές ομάδες Gelfling σε διαφορετική γεωγραφία, διαφορετικές τοποθετήσεις... είναι εξαιρετικά πλούσιο. Πήραμε ως έμπνευση σειρές όπως το "Last Airbender", "Game of Thrones"... σειρές που έχουν πολύ βάθος και πολύ λεπτομερές χτίσιμο στην κατασκευή των κόσμων τους".

Η Henson αποκάλυψε πως πολλοί άνθρωποι την έχουν ρωτήσει σχετικά με τη μεγαλύτερη τεχνολογική αναβάθμιση που έχει γίνει στη νέα σειρά από την ταινία, και η ίδια παραδέχθηκε πως, "Είναι η πράσινη οθόνη· αφαιρούμε τους μαριονετίστες, αλλά ο Jim δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει αυτό όταν γυριζόταν η ταινία, οπότε είναι μία αναβάθμιση από τότε. Και είμαστε ευχαριστημένοι που είναι ακόμα αγνό κουκλοθέατρο. Έχουμε μία πολύ απλή σκηνή όπου χαρακτήρες κάνουν κάτι που μοιάζει με απλή χειρονομία, αλλά χρειάζεται μία ολόκληρη ομάδα μαριονετιστών... Δεν έχουμε ανθρώπινο cast για να συμμετάσχει επειδή δεν έχουμε καθόλου ανθρώπους στη σειρά, αλλά πιστεύω πως είχαμε κάθε μαριονετίστα της Αγγλίας, ήταν μία τεράστια προσπάθεια".

Πέρα από αυτό, η δημιουργική ομάδα έβαλε στόχο να κάνει τη σειρά πιστή στην προκάτοχο της όσο περισσότερο μπορούσε. "Ο τόνος είναι ακριβώς ο ίδιος, οι εμφανίσεις είναι ακριβώς οι ίδιες· γυρίζουμε στο VistaVision- θα το λατρέψετε", υποσχέθηκε ο Leterrier.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΤα Χρονικά της Νάρνια μετατρέπονται σε ταινίες και σειρές για το NetflixΤρεις νέες σειρές επιστημονικής φαντασίας ανακοίνωσε το NetflixNetflix Spotlight: Οκτώβριος 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα