Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Ο ΠΑΟΚ είναι ο Πρωταθλητής

Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτικό φίνις στη σεζόν. Με 4/4 νίκες, σε παιχνίδια ντέρμπι, σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, έκοψε πρώτος το νήμα και πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Η τέταρτη από αυτές τις νίκες ήταν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι στον Άρη με τους Πρωταθλητές να παίζουν και με παίκτη λιγότερο από το 79’ και μετά (λόγω της αποβολής του Μιχαηλίδη), να κρατάνε το προβάδισμα που είχαν με το γκολ του Τάισον και να πανηγυρίζουν τη νίκη

και το Πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μπράντον στο 30’ και έκλεισε με 0-1 το ημίχρονο. Ο Άρης ισοφάρισε με τον Μορόν στο 47’ και στο 62’ ο Τάισον έκανε το 1-2.

Τα σχέδια των προπονητών

Για τον Άρη, στην εστία ήταν ο Κουέστα, στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια. Η τριάδα των χαφ ήταν οι Ζαν Ζουλς Εμβοντό, Βερστράτε και Νταρίντα. Δεξιά ήταν ο Σουλεϊμάνοφ, αριστερά ο Σαβέριο και στην επίθεση ο Μορόν.

Για τον ΠΑΟΚ, στην εστία ήταν ο Κοτάρσκι, στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Μεϊτέ και ο Σβαμπ. Η τριάδα μπροστά ήταν με Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον και στην επίθεση ο Μπράντον Τόμας.

Νευρικότητα και πολλά λάθη

Στο παιχνίδι υπήρχε νευρικότητα και από τις δύο ομάδες. Υπήρχαν δυνατές μονομαχίες, πάθος στη διεκδίκηση της μπάλας, χωρίς όμως να αποφεύγουν τα λάθη. Οι δυο ομάδες δυσκολεύονταν πολύ να παίξουν με την μπάλα κάτω, να βγάλουν συνεργασίες. Έψαχναν με μακρινές μπαλιές να βρούνε διέξοδο προς τις επιθέσεις τους, χωρίς επιτυχία

Ο Μπράντον Τόμας κάνει το 0-1

Στην πρώτη φάση που έγινε στο παιχνίδι, στο 30’, ο ΠΑΟΚ σκόραρε. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα από τον Μορόν στον χώρο του κέντρου, έβγαλε τον ΠΑΟΚ στην κόντρα, έδωσε στον Μπράντον που πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Φάσεις Άρη μετά το 40’

Ο Άρης από την πλευρά του έκανε φάση στο 41’. Ο Μοντόγια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κεντζιόρα και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Στο 44’ προσπάθεια από τον Σουλεϊμάνοφ που έκανε το σουτ με το αριστερό, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, κεφαλιά του Μορόν, ο Σουλεϊμάνοφ προσπάθησε με προβολή να βρει την μπάλα χωρίς επιτυχία

Στατιστικά ημιχρόνου

Στα στατιστικά, στο τέλος του ημιχρόνου, οι τελικές ήταν 6(1)-2(1) και 51%-49% η κατοχή μπάλας.

Το 1-1 από τον Μορόν

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον Άρη. Ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα, ο Μορόν έπιασε το σουτ, γυριστό, στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-1. Ο Άρης γενικώς στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος είχε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Το 1-2 από τον Τάισον

Στο 62’, ο ΠΑΟΚ σκοράρει στην πρώτη καλή φάση που κάνει στο δεύτερο μέρος. Σκόρερ ήταν ο Τάισον. Ο Κωνσταντέλιας έκανε την κούρσα από τα αριστερά, βρήκε τον Μπράντον, αυτός έστρωσε στον Τάισον που σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Μέσα Ντεσπόντοφ και Σαμάτα

Ο Τάισον σκόραρε κι ενώ λίγα λεπτά πριν, στο 58’, ο Λουτσέσκου είχε σηκώσει από τον πάγκο Ντεσπόντοφ και Σαμάτα για να τους βάλεις στις θέσεις των Τάισον και Μπράντον. Οι αλλαγές περίμεναν, ο Τάισον σκόραρε και οι αλλαγές έγιναν στο 65’. Ο Ντεσπόντοφ με την είσοδό του, πήγε στα δεξιά και ο Ζίβκοβιτς στα αριστερά.

Μέσα Γκαρθία και Σαμόρα

Μετά το 1-2, ο Μάντζιος έβαλε τον Μαΐου Γκαρθία αντί του Βερστράτε για να κάνει τον Άρη πιο επιθετικό. Και στο 72’ έβαλε τον Σαμόρα στη θέση του Σαβέριο

Αποβολή Μιχαηλίδη

Στο 79’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, ο Γκρίνφελντ έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη. Ο Λουτσέσκου έβαλε στο παιχνίδι τον Νάσμπεργκ για να παίξει στο πλάι του Κεντζιόρα, μετά την αποβολή του Μιχαηλίδη. Ο Νάσμπεργκ πήρε τη θέση του Κωνσταντέλια.

Τριπλή αλλαγή Μάντζιου

Στο 87’ ο Μάντζιος, με το παιχνίδι να μπαίνει στην τελική ευθεία έκανε τρεις αλλαγές και έβαλε στο παιχνίδι Φεράρι, Φετφατζίδη και Ανσαριφάρντ μπήκαν στο παιχνίδι, ο Άρης παίζει με δύο επιθετικούς, Μορόν και Ανσαριφάρντ.

Η ευκαιρία του Ανσαριφάρντ

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Ανσαριφάρντ έχασε ευκαιρία, η κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα άουτ.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (86′ Φεράρι), Ζουλ (86′ Φετφατζίδης), Βερστράτε (66′ Γκαρθία), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86′ Ανσαριφάρντ), Σαβέριο (72′ Σαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (65′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (65′ Σαμάτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα