ΣΥΡΙΖΑ: Εμμένει στην άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη διαρροή ηλεκτρονικών διευθύνσεων εκλογέων

Εμμένει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανάγκη άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερωθεί από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για το θέμα της διαρροής ηλεκτρονικών διευθύνσεων εκλογέων.

Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, το θέμα της σύγκλησης της Επιτροπής, και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, τέθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Επισήμανε,

δε, ότι η σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής καθίσταται περισσότερο αναγκαία, καθώς επίκειται σε σύντομο χρόνο η έκδοση απόφασης από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων επί της υπόθεσης της διαρροής, με την οποία θα «επιβάλλονται και κυρώσεις».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι η υπουργός Εσωτερικών πρέπει να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας αλλά και διασφάλισης της ποιότητας των εκλογών, σημειώνοντας παράλληλα, ότι πρέπει να μεταδοθεί στην κοινωνία μήνυμα ότι υπάρχει ασφάλεια των δεδομένων των πολιτών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών για το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής, ο πρόεδρος του σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε πει ότι το ζήτημα αφορά την ίδια την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και πως ο ίδιος παρατήρησε ότι η έρευνα για την υπόθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η αστυνομία συμπέρανε ότι δεν υπήρξε διάρρηξη στο γραφείο του γενικού διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο πρόεδρος της ΑΠΔ συνεχίζει την έρευνά του είπε ο κ. Τασούλας, και αναρωτήθηκε, πώς να φέρεις τον κ. Μενουδάκο (πρόεδρο της ΑΠΔ) για μια εν εξελίξει έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βασίλης Μπακολίτσας της Sea Pioneer παρήγγειλε άλλα δύο πλοία

Korinthian Foods: Γιορτάζει 20 χρόνια αριστείας καλωσορίζοντας μια νέα εποχή ανάπτυξης

Άδωνις Γεωργιάδης: Εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή συστήματος τεχνητής νοημοσύνης για τις εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Εμμένει, Επιτροπής Θεσμών, Διαφάνειας,syriza, emmenei, epitropis thesmon, diafaneias