Η Ιntrakat στον FTSE25 και τα σχέδια Εξάρχου, η κίνηση ματ Σκυλακάκη – Στάσση, ο Μαντωνανάκης και οι τραπεζίτες, τι θα κάνουν οι εφοπλιστές στην Q&R, ο hot κυβερνητικός γάμος και γιατί οι υπουργοί θα πάνε άνευ συζύγων

00:03 1/5/2024 - Πηγή: Mononews
Η ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛΠΕ και η Q&R

Αγαπητοί αναγνώστες χθες η αγορά κινήθηκε στον ρυθμό των ξένων χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,5% ενώ στην Γερμάνια ο Dax υποχώρησε πάνω από 1%, ενώ ο FTSE100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος.

Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι κλειστό και θα λειτουργήσει εκ νέου αύριο.

Σε νέα υψηλά 16 και πλέον ετών, ή σε νέα ιστορικά υψηλά αν συνυπολογιστεί το διάστημα από τότε που άλλαξε έδρα, η ΤΙΤΑΝ [metoxi metoxi=TITC] που έκλεισε στα 29,75 ευρώ.

Σε νέα ιστορικά υψηλά και η μετοχή της Cenergy [metoxi metoxi=CENER]  (+1,15%), και της Eurobank [metoxi metoxi=ΕΥΡΩΒ]  που έκλεισε στα 2,01 ευρώ.

Μόλις δύο τίτλοι, από το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα η ΕΕΕ που βρέθηκε στα 30,36 και τα ΕΛΠΕ που έκλεισαν στα 8,43 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της ΕΕΕ (+0,93%) συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά 27 μηνών.

Από τις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης «παιχνίδι» έγινε στην μετοχή της Q&R η οποία άνοιξε με απώλειες 12% εξαιτίας της ανακοίνωσης της Αύξησης Μετοχικού κεφαλαίου.

Η μετοχή κατρακύλησε στα 1,20 στην συνέχεια ανέβηκε στο 1,38 ευρώ για να κλείσε τελικά στα 1,286.

Ο όγκος συναλλαγών στα 1,3 εκατ. χαρτιά.

Intrakat: Στον FTSEASE25

Σχεδόν 2 χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης της Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,12% 5,40#ifrm96{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig96:hover + #ifrm96,#ifrm96:hover,#trig96:active + #ifrm96,#ifrm96:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} από τον Αλέξανδρο Εξάρχου και την αλλαγή στην μετοχική της σύνθεση, η εισηγμένη πετυχαίνει το απίθανο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εισαχθεί στον δείκτη FTSEASE25 δηλαδή στο Champions league του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πλέον έφθασε στα 866 εκατ. ευρώ με τον επόμενο στόχο να οριοθετείται στο 1 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία υπό τη διοίκηση του ταλαντούχου Αλέξανδρου Εξάρχου είναι δεδομένο ότι έχει αλλάξει επίπεδο.

Εντός του 2024 όπως λένε πηγές, η εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος με την Ρουμανία να είναι ο πιθανότερος στόχος.

Αυτό που μαθαίνω από πηγή που γνωρίζει τι συμβαίνει εντός της Intrakat είναι ότι «οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν από τα ιδία κεφάλαια ενώ εάν το asset είναι μεγαλύτερο θα σηκώσει ομολογιακό δάνειο».

Superbe!!!

Πειραιώς: Πολλά υποσχόμενο πρώτο τρίμηνο

Μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78#ifrm164{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig164:hover + #ifrm164,#ifrm164:hover,#trig164:active + #ifrm164,#ifrm164:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες.

Τα εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα €0,21 και η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoaTBV) 16,5%, έναντι στόχων για περίπου €0,80 και 14% αντίστοιχα για το σύνολο του 2024, σημειώνει η Πειραιώς στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 233 εκατ. ευρώ έναντι 211 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και 180 εκατ. το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε €518 εκατ., +16% σε ετήσια βάση.

Ο Χρήστος Μεγάλου, CEO της Πειραιώς στάθηκε πάντως στο κόστος κινδύνου το οποίο υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 17 μονάδων βάσης, ή 51 μονάδες βάσης συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών εξυπηρέτησης NPE και των εξόδων συνθετικών τιτλοποιήσεων.

Το ταμπλό μπορεί να μην επιβράβευσε χθες τη μετοχή, όμως, η JP Morgan στην ανάλυσή της δίνει σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο τα 5,35 ευρώ ανά μετοχή, με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η ώρα της Εθνικής που πήρε την επενδυτική βαθμίδα

Σημαντική ημέρα σήμερα για την Εθνική, η οποία θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, δίνοντας συνέχεια στην καλή πορεία του 2022.

Εν αναμονή και της τηλεδιάσκεψης που θα ακολουθήσει, ο κ. Μυλωνάς μας προϊδέασε για την πορεία της τράπεζας.

Χθες ανακοινώθηκε ότι η Εθνική είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που καταφέρνει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, 15 χρόνια μετά την εκδήλωση την ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο αξιολογικός οίκος Morningstar DBRS αξιολόγησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) με BBB (low).

Σύμφωνα με την AXIA, η τράπεζα θα σημειώνει μείωση περίπου 4% στα επιτοκιακά έσοδα (NII).

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα πρέπει επίσης να μειωθούν διαδοχικά κατά 12%, με την εκτίμηση να οφείλεται κυρίως στην εποχικά μειωμένη επέκταση των δανείων.

Περιμένει επίσης πτώση 10% στο κόστος, ενώ το κόστος κινδύνου θα φτάσει τις 73 μονάδες βάσης, μείωση, δηλαδή, κατά 8 μονάδες βάσης.

Ώρα μηδέν για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το πιο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο, ακόμη και για τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, γίνεται σήμερα. Η διοίκηση των ΕΑΣ περιμένει την τελική έγκριση από τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας του draft της συμφωνίας με την τσέχικη εταιρεία Czechoslovak Group (CSG), προκειμένου στη συνέχεια να στείλει το κείμενο στις Βρυξέλλες.

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς η συμφωνία θα «ξεκλειδώσει» ένα ποσό της τάξης των 83 εκατ. ευρώ, τα 33 εκατ. από την Κομισιόν και τα 50 εκατ. που θα δώσει ο επενδυτής.

Μέχρι την τελευταία ώρα περίμεναν στα ΕΑΣ την έγκριση από τους κ. Χατζηδάκη και Δένδια ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης, που προβλέπει join venture με τους Τσέχους σε ποσοστό 51% – 49%, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την επαναλειτουργία του εργοστασίου ΤΝΤ στο Λαύριο, το οποίο είχε σταματήσει τη λειτουργία του τη δεκαετία του 1980.

Και πρόκειται για ένα σχέδιο που θέλει και ο πρωθυπουργός να προχωρήσει. Αλλιώς τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία της εταιρείας.

Το… λελογισμένο πέταγμα του Ευτύχη Βασιλάκη

Μοιάζει οξύμωρο να πούμε «πετάει» η Aegean, ΑΡΑΙΓ 1,94% 12,60#ifrm40{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig40:hover + #ifrm40,#ifrm40:hover,#trig40:active + #ifrm40,#ifrm40:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μιας και αυτή είναι η δουλειά της.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023, η διανομή μερίσματος 0,75 λεπτά ανά μετοχή, αλλά και οι προοπτικές της εταιρείας, όπως αναλύθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση, δείχνουν ότι όντως… πετάει.

Θα σταθώ στο γεγονός ότι ο Ευτύχης Βασιλάκης και τα στελέχη της Aegean ανακοίνωσαν ότι θα παραλάβουν φέτος άλλα 5 νέα αεροσκάφη της οικογενείας Α320 neo και δύο ακόμη ATR.

Η Αegean έχει παραλάβει μέχρι σήμερα 28 αεροσκάφη neo, με την προοπτική να γίνει η παραλαβή 22 επιπλέον αεροσκαφών την περίοδο έως το 2028.

Σημαντικό κι αυτό που είπε ο κ. Βασιλάκης: «Προχωράμε λελογισμένα και με προσεκτικά βήματα πάντα, όμως, με έναν χαρακτήρα που θα δίνουν μία δυναμική για το μέλλον της εταιρείας».

Να θυμίσω ότι ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 27% σε σχέση με το 2022, και διαμορφώθηκε σε €1,7 δισ.

Στα €246,8 εκατ. τα Κέρδη EBIT ενώ η κερδοφορία το 2023 ανήλθε σε €168,7 εκατ.

Το «ασανσέρ» της Q&R και τι θα κάνουν οι εφοπλιστές στην ΑΜΚ

Είδατε τι έγινε χθες με τη μετοχή της Q&R μόλις ανακοίνωσε η εταιρεία αύξηση κεφαλαίου 30,1 εκατ. ευρώ;

Βουτιά σχεδόν 13% μέσα σε λίγα λεπτά, «μάζεμα» στο -5% μία ώρα αργότερα, στη συνέχεια μηδενισμός των απωλειών για να κλείσει τελικά με πτώση 6,81% στο 1,2860 ευρώ και με όγκο συναλλαγών πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ.

Σκέφτομαι τον αγοραστή στο -13% που στη συνέχεια πούλησε στο μηδέν πόσο happy θα είναι από αυτό το κερδοσκοπικό «ασανσέρ».

Κατά τα λοιπά η εταιρεία θα δώσει 19 εκατ. από τα 30.1 εκατ. για νέες εξαγορές, 5 εκατ. για απόκτηση ακινήτου και τα υπόλοιπα για αποπληρωμή δανείου και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα καλύψουν την ομολογουμένως μεγάλη για τα δεδομένα της εταιρείας, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο CEO Παναγιώτης Πασχαλάκης δεσμεύεται ότι θα βάλει λεφτά, μένει να δούμε πόσα χρήματα θα βάλει και το… εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Δηλαδή η κυρία Σοφία Σωτηράκου, σύζυγος του πρώην εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, η οποία ελέγχει το 32% της εταιρείας αλλά και του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, ο οποίος πλέον έχει ποσοστό στην Q&R κάτω από 5%.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η πλευρά της κ. Σωτηράκου, προτίθεται να βάλει χρήματα στην ΑΜΚ ενώ το ίδιο θα κάνει και ο κ. Γκότσης.

Αν τώρα έρθουν τίποτε… ουρανοκατέβατα χρήματα από εφοπλιστές και μη, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Από την… Ιντερσαλόνικα, νέος παίκτης στο εμφιαλωμένο

Νέος παίκτης ετοιμάζεται να μπει στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, όπου φαίνεται ότι οι δουλειές και ελέω τουρισμού πάνε καλά.

Ο λόγος για τον Μελά Γιαννιώτη, ιδρυτή και πρόεδρο της Ιντερσαλόνικα, που θα βγάλει στην αγορά μεταλλικό και επιτραπέζιο νερό με την ονομασία Vlasti από πηγή στην περιοχή Βλάστη Εορδαίας, γενέτειρας του κ. Γιαννιώτη.

Η εταιρεία Νερά Βλάστης ΑΕ έχει συσταθεί στο τέλος του 2022 και οι διαδικασίες για την εμφιάλωση νερού προχωρούν γρήγορα.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκατ. ευρώ και μόλις δύο ημέρες πριν εγκρίθηκε δάνειο από την Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μονάδα παραγωγής παραγωγής εμφιαλωμένου νερού στην Βλάστη Κοζάνης, την αποπληρωμή των δαπανών μελέτης – επίβλεψης του έργου και την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της μονάδας.

Το δάνειο είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4%, η δε εξόφλησή του  θα γίνει  24.12.2024, όταν και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού της επιδότησης που δικαιούται, με δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης.

Ο Κόκκαλης το έκανε το θαύμα του και με την Intracom 

Στα 18,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν για το 2023 τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Intracom ΙΝΤΚΑ -1,88% 3,65#ifrm104{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig104:hover + #ifrm104,#ifrm104:hover,#trig104:active + #ifrm104,#ifrm104:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} με τον Σωκράτη Κόκκαλη να έχει καταφέρει να μετασχηματίσει επιτυχώς τις εταιρείες του.

Τα κέρδη προς φόρων (ΕΒΤ) έφτασαν τα 30,8 εκατ. ευρώ

Το σύνολο του ενεργητικού είναι στα € 489,1 εκατ. και ενισχυμένα ίδια κεφάλαια στα € 381,3 εκατ.

Οι συμμετοχές της INTRACOM HOLDINGS στην INTRALOT με 7,1% και στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ με 5,09%, κατέγραψαν σημαντικές υπεραξίες ύψους € 20,5 εκατ. και € 26,8 εκατ. αντίστοιχα, επιδρώντας σημαντικά στην ενίσχυση των μεγεθών της μητρικής και του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση, την απόδοση €0,12 ανά μετοχή, για 3η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο σταθερής ανταποδοτικότητας προς τους μετόχους.

Βέβαια, ο Κόκκαλης αποφάσισε να ανοίξει για τα καλά το πουγκί του, και να κάνει διπλό δώρο στους μετόχους.

Πέραν του μερίσματος, η αποκοπή του οποίου θα γίνει στις 25 Ιουνίου, αποφασίστηκε και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους στις 2 Ιουλίου.

Ο Μαντωνανάκης και ο Γεωργιάδης

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σε τράπεζες και κυβέρνηση η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που έκανε δεκτή την αίτηση του ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη να ανασταλεί ο προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου πλειστηριασμός των δύο πεντάστερων ξενοδοχείων στην Ελούντα.

Όπως έμαθα την υπόθεση την χειρίστηκε το Γραφείο του Απόστολου Γεωργιάδη και για την ακρίβεια ο νομικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Γεωργιάδης.

Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 105/2024 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση της ΗΛΙΟΣ Α.Ε. του ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη και ανέστειλε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού των ξενοδοχείων ELOUNDA BEACH HOTELS & VILLAS και ELOUNDA BAY PALACE.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε ότι η επισπευδόμενη για λογαριασμό των τραπεζών και των servicers αναγκαστική εκτέλεση κατά των ξενοδοχείων είναι καταχρηστική ενόψει των τριμερών διαπραγματεύσεων που γίνονται με στόχο τη συμβιβαστική επίλυση όλων των αλληλένδετων αντιδικιών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου Μαντωνανάκη και της ΕΤΑΔ με τη συμμετοχή και των ομολογιούχων δανειστών (τραπεζών και servicers).

Θυμίζουμε πως στην πρώτη αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού του Μαντωνανάκη, γινόταν λόγος για συμπαιγνία μεταξύ τραπεζών και δημόσιου και αναφερόταν πως «παρόλο που είχε συμφωνηθεί moratorium όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις να μην γίνονται εκτελέσεις από τον όμιλο της ανακόπτουσας κατά της ΕΤΑΔ ούτε και των τραπεζών κατά του ομίλου, εκτός αν υπάρχουν για τις δικαστικές ενέργειες προθεσμίες του ουσιαστικού ή δικονομικού δικαίου και παρότι η ίδια τηρεί τους όρους του moratorium, οι ομολογιούχοι ενεργώντας κακόπιστα και ανήθικα, σε συμπαιγνία με την ΕΤΑΔ προβαίνουν σε ενέργειες σε βάρος της για να αρπάξουν τα οικονομικά της στοιχεία και να της δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία».

Η μεγάλη κίνηση Σκυλακάκη με Στάσση για την Κρήτη

Επειδή ο wiseman έχει τη φήμη του… γκρινιάρη, να επισημάνουμε και τα θετικά.

Τρέχουν οι προετοιμασίες για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης (με πάνω από πέντε εκατομμύρια τουριστών στη σεζόν) βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνεργασία με την ΡΑΑΕΥ και τον ΑΔΜΗΕ.

Το σχέδιο έπρεπε να λάβει την έγκριση της Κομισιόν, ωστόσο, ο κος Σκυλακάκης  επέλεξε να «τρέξει» την ανάθεση υλοποίησης στο Γιώργο Στάσση και τη ΔΕΗ, προτού προχωρήσει η κοινοποίηση στη Κομισιόν, την οποία θα κάνει τελικά τις επόμενες ημέρες.

Η κίνηση αποδείχτηκε σωστή, αφού οι διαδικασίες έπρεπε να πάνε με ρυθμό fast forward.

Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η ανάθεση χωρίς να έχει μεσολαβήσει η επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει το ρίσκο πιθανής απόρριψης.

Ωστόσο, ο wiseman μαθαίνει πως οι Βρυξέλλες θα εγκρίνουν έστω και εκ των υστέρων την ανάθεση.

Ακόμη και οι… βραδύκαυστοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών καταλαβαίνουν τη  χρονική πίεση που υπάρχει, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και επομένως πρέπει να διασφαλιστεί απέναντι σε κάθε σενάριο η ενεργειακή επάρκεια τόσο της Κρήτης όσο και των υπόλοιπων Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στο σχήμα.

Με την κοινοποίηση στις Βρυξέλλες, επί της ουσίας ο κος Σκυλακάκης ζητάει από την Κομισιόν να εγκρίνει την παράταση του καθεστώτος απευθείας ανάθεσης στη ΔΕΗ για την προσθήκη νέου δυναμικού που αφορά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νησιών, είτε με επέκταση του υφιστάμενου δυναμικού, είτε με νέες μονάδες, μέχρι την οριστική τους διασύνδεση.

Θυμίζω ότι, όπως σας είχαμε γράψει πρώτοι από το Φεβρουάριο («ο Στάσης έβγαλε άσσο από το μανίκι-αγοράζει μονάδα του Περιστέρη για την Κρήτη») το σχέδιο Στάσση για την επάρκεια του νησιού περιλαμβάνει και τη μεταφορά στο νησί της «ΗΡΩΝ 1», που αποτελείται από τρεις αεριοστροβολικές μονάδες, ισχύος 147 MW.

Είναι διπλού καυσίμου, επομένως μπορεί να λειτουργήσει και με ντίζελ.

Η ΔΕΗ  προχώρησε σε  διετή εκμίσθωση (leasing) της μονάδας από τη ΓΕΚ -ΤΕΡΝΑ, δηλαδή μέχρι το 2025, ενώ στη συνέχεια θα την εξαγοράσει.

Η Κομισιόν… ξύπνησε και πιέζει τους Κύπριους  για τη διασύνδεση με Κρήτη και Ισραήλ…

Άργησε αλλά το κατάλαβε η Κομισιόν και πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης –Κύπρου-Ισραήλ.

Οι αργοκίνητοι Κοινοτικοί τώρα θυμήθηκαν πως έχουν εγκρίνει δάνειο 657 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο, ένα δάνειο που τώρα μπορεί να πάει στο βρόντο.

Αποδέκτης της πρόκλησης ήταν ο Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΑΕΥ που ανέλαβε να πιέσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου για λογαριασμό των Βρυξελλών, ώστε οι αδελφοί Κύπριοι να εισφέρουν τα πολυπόθητα 100 εκατομμύρια ευρώ στο έργο.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές σε Αθήνα και Λευκωσία να καθορίσουν τάχιστα την μεθοδολογία εσόδου για το έργο δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνεται κατά  την κατασκευή του.

Όλη τη φασαρία έκανε (και πολύ σωστά) ο γαλλικός κολοσσός της Nexans, που έχει πάρει την εργολαβία  του καλωδίου και κινδυνεύει με μεγάλη ζημιά εάν δεν αλλάξουν γνώμη οι Κύπριοι.

Η Nexans που έχει μεγάλη επιρροή στις Βρυξέλλες άσκησε ασφυκτική πίεση για τη  μεταβίβαση  του έργου από το Euroasia Interconnector στον ΑΔΜΗΕ και το πέτυχε προ ημερών.

…και «γαλλικά καρφιά» κατά Μανουσάκη

Από δω και πέρα όμως πέφτουν βροχή τα …γαλλικά καρφιά προς τον κο Μάνο Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ, αφού πλέον ο Διαχειριστής θα  έχει τον έλεγχο της ροής εσόδων και θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις πληρωμές προς την NEXANS.

«Εάν ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε εμείς στη Nexans θεωρούμε αναπόφευκτη την  αναστολή εργασιών, με κίνδυνο να καταρρεύσει ένα κομβικό έργο για την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ» γράφει σε επιστολή της η γαλλική εταιρία προς την Κομισιόν.

Συμπέρασμα: ο κος Μανουσάκης πρέπει να τρέξει …κατοστάρι για να ξεπεράσει πολλά εμπόδια.

Και μία φιλική συμβουλή: να προσέχει γιατί τώρα τον βλέπουν και τον ακούν και οι κοινοτικοί, ίσως και οι Ισραηλινοί.

Στάσσης, Κοπελούζος, Ξιφαράς θα λειτουργήσουν σε χρόνο – ρεκόρ την «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»

Στο επόμενο στάδιο κατασκευής προχωρά ο σταθμός 840MW της «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης ΑΕ» με  την ολοκλήρωσή του να αναμένεται σε χρόνο ρεκόρ των 24 μηνών.

Πρόκειται για το νέο  Θερμοηλεκτρικό Σταθμό συνδυασμένου κύκλου (Combined Cycle Gas Turbine-CCGT) ισχύος 840 MW μία σύμπραξη του Γιώργου Στάσση (ΔΕΗ με 51%), του Κώστα Ξιφαρά (ΔΕΠΑ Εμπορίας με 29%) και του Χρήστου Κοπελούζου (Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου με 20%).

Είναι επένδυση περίπου 400 εκατομμυρίων  στην ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης και οι  24 μήνες είναι ρεκόρ.

Η διασύνδεση της μονάδας με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει με απευθείας γραμμές στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Νέας Σάντας, σημείο κατάληξης – μεταξύ άλλων – της νέας γραμμής 400 kV προς Βουλγαρία.

Έτσι, ο σταθμός θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο και στην εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα προς Βουλγαρία, Σκόπια και Σερβία.

Ο… Μάο ήρθε στον ΟΛΠ

Αγαπητοί αναγνώστες, τον Μάιο του 1966 ξεκίνησε στην Κίνα η γνωστή Πολιτιστική Επανάσταση.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Μάο θέλοντας να ενδυναμώσει τον κομμουνισμό και να εξαφανίσει τον καπιταλισμό, προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις ανωτάτων στελεχών, με ομάδες ερυθροφρουρών σε όλη τη χώρα.

Πέρασαν δεκαετίες από τότε, όμως, φαίνεται ότι η Πολιτιστική Επανάσταση και οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται.

Και το λέω αυτό με αφορμή τις αλλαγές στην ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο κ. Lim ji διορίσθηκε πρόεδρος του διοικητού συμβουλίου του ΟΛΠ και ο κ. Su Xudong ως διευθύνων σύμβουλος.

O κ. Yu Zenggang απομακρύνθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος και ο κ. Zhang Anming από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου.

Ρώτησα έναν γνώστη των… λιμανίσιων θεμάτων αν υπάρχει παρασκήνιο γύρω από τις αποχωρήσεις αυτές και μου θύμισε τον Μάο.

Δηλαδή, οι Κινέζοι της Cosco αλλάζουν συχνά τα κορυφαία στελέχη στις εταιρείες τους, δεν τους αφήνουν να μακροημερεύσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά.

«Σιωπηρή εφαρμογή της Πολιτιστικής Επανάστασης», μου είπε.

Βρε τι σου είναι οι Κινέζοι…

Αρης: Οταν ο «εκλεκτός» του Κασσελάκη μιλούσε για το τζαμί

Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή οι πολιτικοί νομίζουν ότι έχουμε κοντή μνήμη και δεν θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες τους, θα σας πω σήμερα κάτι για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ναι, τον γνωστό Άρη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τώρα έγινε δεξί χέρι του Στέφανου Κασσελάκη, και προφανώς ασπάζεται και τις απόψεις του νέου… κεντοδεξιού ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι για να πούμε την αλήθεια, δεν μετακινήθηκαν οι κεντροδεξιοί, όπως ο κ. Σπηλιωτόπουλος προς τα αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί πλήρως ώστε να προσλαμβάνει υπουργούς της ΝΔ.

Στην πολιτική ισχύει αυτό που είχε γράψει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.

Και γιατί το γράφω αυτό; Μα γιατί θυμήθηκα μια συνέντευξη του νέου πουλέν του κ. Κασσελάκη τον Μάιο του 2014 όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας.

Τότε λοιπόν ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε ερωτηθεί αν πρέπει να γίνει τζαμί στην Αθήνα και είχε απαντήσει: «Η συμμετοχική δημοκρατία είναι αυτό στο οποίο πιστεύω και το υποστήριζα πάντα.

Και αυτό στην πράξη σημαίνει συγκεκριμένους θεσμούς και πολιτικές πρακτικές για να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος η κοινωνία των πολιτών.

Το τοπικό δημοψήφισμα είναι τέτοιος θεσμός και η υπόθεση του τζαμιού τέτοιο ζήτημα.

Δεν είναι ζήτημα για να εφαρμόσω την άποψή μου, αλλά για να εκφραστεί άμεσα η κοινωνία».

Δημοψήφισμα ζητούσε λοιπόν για το τζαμί και την ανεξιθρησκεία και την ελεύθερη έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος. Διότι τότε οι «δεξιές» ψήφοι ήταν αυτές που μετρούσαν.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε ξεχάσει βέβαια ότι ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε τον Νόμο 3521/2006 που προβλέπει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, ενώ ως υπουργός Παιδείας ενέκρινε την από 31/8/2009 Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Δήμο Αθηναίων, στον Βοτανικό.

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα ερωτηθείς αν η Αθήνα χωράει άλλους μετανάστες είχε απαντήσει: «Όχι. Κατηγορηματικά όχι».

Χα χα.

Έχει να πει κάτι ο κ. Κασσελάκης επί αυτών των θέσεων;

Γιατί δεν τις κόβω για πολύ αριστερές…

Το Μάτι, ο Τσουβάλας και ο Λαβράνος

Αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνούν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε 15 κατηγορούμενους και έριξε στα μαλακά 6, θυμήθηκα κάτι παλιές ιστορίες.

Κάτι ιστορίες με… κλέφτες κι αστυνόμους, όχι κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά.

Μου ήρθε για παράδειγμα στο μυαλό μου ότι από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους για την τραγωδία, κανείς δεν ήταν… αστυνομικός.

Όλοι ήταν πυροσβέστες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λες και αυτοί που έδωσαν εντολή εκτροπής των οχημάτων μέσα από το Μάτι, με δεκάδες νεκρούς εγκλωβισμένους στους δρόμους του οικισμού δεν ήταν αστυνομικοί.

Θυμήθηκα επίσης ότι αρχηγός της Αστυνομίας τότε ήταν ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος αίφνης και λίγο μετά την τραγωδία, έγινε γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ είχε την ευθύνη για τις κινήσεις των αστυνομικών εκείνη τη νύχτα.

Τότε μάλιστα είχε πει: ««Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους».

Και σαν σε όνειρο μου ήρθε στο μυαλό ότι ο κ. Τσουβάλας είχε στενή σχέση, στα όρια της… κουμπαριάς, με τον γίγαντα επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, ο οποίος έλυνε κι έδενε τότε με τα συστήματα ασφαλείας που πωλούσε.

Αυτός που είχε δώσει… δωρεάν το σύστημα Tetra στην ΕΛ.ΑΣ., που είχε συμφωνήσει να πουλήσει χιλιάδες νέους ασυρμάτους στην Αστυνομία και που γενικώς έλυνε κι έδενε στην Κατεχάκη μέχρι… να τον πάρουν χαμπάρι και να του κόψουν όλες τις προσβάσεις.

Είδατε τι πήγα και θυμήθηκα ξαφνικά…

Γιατί χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι;

Αλλά μιας και μιλάμε για την τραγωδία στο Μάτι, παρατηρώ ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση σχεδόν… χαίρονται με την απόφαση του δικαστηρίου που ουσιαστικά αθωώνει τους πάντες.

Κι αναρωτιέμαι: Γιατί χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και χαμογελάει Κασσελάκη;

Μήπως γιατί αθωώθηκε η Δούρου;

Μπα, ποιος δίνει σημασία.

Η χαρά στην Κουμουνδούρου, μου λένε, έρχεται από το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση ήρθε 50 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση.

Οπότε, λένε οι φωστήρες (κι ο Άρης άραγε;) ότι η κυβέρνηση θα υποστεί φθορά από την απόφαση αυτή, γιατί ο κόσμος θα την… τιμωρήσει.

Δηλαδή να πάθουμε γενική αμνησία;

Να ξεχάσουμε τον Νίκο Παππά που «έστησε» επιχείρησης αποποίησης ευθυνών με εκείνη τη συνέντευξη τύπου που μας έλεγε ότι τη φωτιά την έβαλαν εμπρηστές;

Να ξεχάσουμε τον Πάνο Καμμένο που πήγε στο Μάτι κι έλεγε στους κατοίκους ότι φταίνε που κάηκαν;

Να ξεχάσουμε τον Τσίπρα που είπε σε πυρόπληκτη: «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες».

Να ξεχάσουμε τον αισχρό Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δικάζονταν οι κατηγορούμενοι για το Μάτι;

Πώς να ξεχάσει κανείς την εκπληκτική παράσταση Τσίπρα και υπουργών από το Κέντρο Επιχειρήσεων και τον υπουργό Τόσκα να λέει ότι πάλι τα ίδια θα ξαναέκανε;

Παράνοια, πραγματικά, να ζητά και τα ρέστα ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ο οργισμένος Ανδρουλάκης και το… double score

Εκεί προς τα Εξάρχεια μεριά, στην ιστορική Χαριλάου Τρικούπη, μαθαίνω ότι έχουν πολλά νεύρα.

Ο πρόεδρος Νίκος είναι μονίμως σε κατάσταση… θυμού με αυτά που βλέπει και διαβάζει καθημερινά.

Τι μία διαβάζει ότι καταρρέει το ΠΑΣΟΚ, την άλλη ότι άρχισαν να τον αμφισβητούν ήδη και στις 9 Ιουνίου θα τον… ρίξουν από την ηγεσία.

Την τρίτη ότι ο Κασσελάκης τον κερδίζει άνετα, επομένως, γιατί να θέλει να ηγηθεί του κεντροαριστερού χώρου.

Και αναρωτιέμαι αν είναι «τυχαία» τα δημοσιεύματα και οι διαρροές ή κάποιο οργανωμένο σχέδιο θέλει να ψαλιδίσει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως μου έλεγε έμπειρο στέλεχος του χώρου, με γνώση στην επικοινωνία «δικαίως είναι έξαλλος ο Ανδρουλάκης.

Δηλαδή στις ευρωεκλογές του 2019, όπου κι εκεί είχαμε χαλαρή ψήφο αλλά το ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 7,72% τι έπρεπε να γίνει; Επανάσταση;»

Πράγματι, αν στις 9 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ πάρει 13%, 14% ή 15%, δηλαδή ποσοστό διπλάσιο από του 2019, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον πρόεδρο;

Double score και θα τολμήσει κάποιος να θέσει θέμα ηγεσίας; Αστειότητες.

Το πρόβλημα ο κ. Ανδρουλάκης θα το έχει αν πέσει στο 12% και κάτω ή αν ο Βελόπουλος πάρει την τρίτη θέση.

Εκεί ναι, να υπάρξουν γκρίνιες.

Αλλά, όπως μου έλεγε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να φύγει πριν από τις επόμενες εκλογές.

Και κανείς δεν θα θέσει θέμα ηγεσίας.

Τουλάχιστον επίσημα».

Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ

Με την Αθήνα να αδειάζει σιγά – σιγά λόγω του Πάσχα, οφείλω ως wiseman να προειδοποιήσω όλους εσάς που θα οδηγήσετε τις επόμενες ημέρες.

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος έχει και προβλέψεις για την επικίνδυνη οδήγηση.

Και για να ξέρετε εσείς οι… εκδρομείς του Πάσχα, τα πρόστιμα είναι τόσο βαριά που καλό είναι να προσέχετε.

Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την επικίνδυνη οδήγηση, τα πρόστιμα ξεκινούν από 2.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως τα 10.000 ευρώ για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις.

Η επικίνδυνη οδήγηση που οδηγεί σε ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς μπορεί να επιφέρει ποινές από 1 έως 5 χρόνια ενώ η αφαίρεση διπλώματος μπορεί να είναι για περίοδο από έξι μήνες έως… 5 χρόνια.

Οπότε… μεγάλη προσοχή.

To άγνωστο νησί του εφοπλιστή Γουλανδρή

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, το Χρηματιστήριο κλειστό, το old και το new money βρίσκεται ήδη σε πασχαλινές διακοπές.

Είπα, λοιπόν, να κλείσω με κάτι πιο χαλαρό, και συγκεκριμένα με φωτογραφίες από ένα πανέμορφο νησάκι στο Πόρτο Χέλι.

Εκεί, που λέτε, έκανα βόλτα με το σκάφος μου, πέφτω πάνω σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς νησάκι το οποίο βρίσκεται απέναντι από τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες, αλλά και απέναντι από την φοβερή παραλία του AKS Hinitsa Bay Hotel.

Είναι η Χινίτσα ή Αλλιούσα όπως το έλεγαν στην αρχαιότητα, το οποίο ήταν γνωστό για την κατασκευή και επεξεργασία της πορφύρας, μιας  χρωστικής ουσίας που παράγεται με την επεξεργασία που γίνετε στο όστρακο Haustellum brandaris και δίνει ένα μοναδικό ανεξίτηλο βαθυκόκκινο χρώμα.

Το νησί είναι ιδιωτικό, όπως μας πληροφορεί η ταμπέλα η οποία αναφέρει ως ιδιοκτήτη την εταιρεία «Ζεύς ΑΕ».

Μαθαίνω λοιπόν ότι το νησί ανήκει στην οικογένεια των Γουλανδρήδων, των γνωστών εφοπλιστών, οι οποίοι είναι λάτρεις της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

‘Αλλωστε, ο 42χρονος πλέον Νικόλας Γουλανδρής, ο οποίος είναι δυσκολοθώρητος, έχει αγοράσει την πανέμορφη βίλα της οικογένειας Κόβα στο Πόρτο Χέλι, έναντι 30 εκατ. ευρώ.

O γάμος της Στρατινάκη, η Κολέτσα και οι alone υπουργοί 

Και τώρα αγαπητοί αναγνώστες πάμε στα ωραία και στα πραγματικά juicy νέα.

Αυτά που είναι πλέον  talk of the town.

Στην κυβέρνηση λοιπόν έχουμε γάμους.

Η ιδιαίτερα ικανή και «σκληρό κορίτσι» ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας  Άννα Στρατινάκη παντρεύεται την Τρίτη του Πάσχα.

Το ωραίο είναι ότι βασική τραγουδίστρια του πάρτι που θα γίνει στο Ecali Club, θα η εκθαμβωτική Χριστίνα Κολέτσα, η οποία τον χειμώνα που μας πέρασε τραγουδούσε στο Elliot στο Κολωνάκι.

Όπως γνωρίζετε η κ. Κολέτσα είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι που «ανάβει φωτιές».

Και για αυτόν τον  λόγο μαθαίνω ότι τουλάχιστον 3 υπουργοί θα πάνε alone στον γάμο, χωρίς συνοδεία των συζύγων.

Κουμπάροι της Στρατάκη θα είναι ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Θάνος Πετραλιάς και η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, οι οποίοι επίσης από ό,τι μαθαίνω παντρεύονται το καλοκαίρι.

Η απόφαση της Στρατινάκη είναι ότι μέσα στον χώρο του Ekali Club θα απαγορευθούν κάμερες και κινητά.

Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί αναγνώστες η επόμενη Τρίτη «θα σπάσουν τα τσιμέντα» υπό τους ήχους της διάσημης αοιδού.

Εγώ προσωπικά δεν την έχω ακούσει ποτέ όμως ειδικοί μου λένε ότι «ποιήματα» όπως η «έκτη αίσθηση», «Κλάψε», «Πρόσκληση για δυο»,  θα ακουστούν πολλές φορές….

Ohh. My God!!!

 Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
ματ, υπουργοι, γαμος, κινηση, ματ, σχεδια, champions league, jp morgan, ποινικός κώδικας, το νησι, χριστινα κολετσα, υφυπουργός εσωτερικών, ekali club, τιταν, ελπε, dax, νέα, eurobank, league, εταιρεία, τραπεζες, ceo, morgan, ετε, bbb, low, axia, οφείλεται, βιωσιμότητα, εασ, group, βρυξέλλες, χατζηδακης, join, τντ, aegean, neo, happy, κοζανη, intracom, ιουνίου, αθηνα, μαΐου, beach, hotels, elounda, bay, συμμετοχή, κρητη, αδμηε, κος, δεη, forward, ηρων, leasing, γεκ, ελλαδα, κυπρος, nexans, επιρροή, gas, δεπα, energy, σκοπια, ολπ, zhang, αρης, μνήμη, συριζα, νεα δημοκρατια, σημαίνει, δημοψηφισμα 2015, tetra, καμμενος, τσιπρας, double, ΠΑΣΟΚ, εκλογες, πασχα, οφείλω, hotel, town, club, καλοκαιρι, προσφορες, υφίσταται, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, δωρο πασχα, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, διακοπες δεη, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, νεος παπας, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, δεη πληρωμη, κοινωνια, αποτελεσματα, axia, αδμηε, αμοιβες, ιντερσαλονικα, μνήμη, αιτηση, αστυνομια, βουλγαρια, γερμανια, γνωμη, γνωση, δημοκρατια, δουλεια, δωρεαν, εασ, εδρα, εθνικη, ηγεσια, θεμα, ισραηλ, κινα, κινητα, κυπρου, νησι, ογκος, ολπ, ονειρο, πειραιως, περιοδος, πιεση, πλαισιο, ρουμανια, σπετσες, τιταν, τντ, φωτογραφιες, ωρα, aegean, ceo, eurobank, jp morgan, αγορα, αγωνια, αυξηση, ανδρουλακης, αννα, ατυχημα, αφαιρεση, αφορμη, βελοπουλος, βιβη, βιλα, βιωσιμότητα, βλαστη, βρισκεται, βρυξέλλες, βροχη, γεγονος, γεκ, γινει, γινεται, γινονται, δανειο, δεδομενο, διαστημα, διοικηση, δωσει, διπλο, δωρο, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εκφραση, ελουντα, ελπε, εργα, εξαρχεια, εξι, επικοινωνια, επενδυτης, επιρροή, επρεπε, ερχεται, εσωτερικων, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευθυνη, ευρωπη, εφετειο αθηνων, ζημια, ζητα, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υποθεση, ισχυει, υφίσταται, υφυπουργος, θαυμα, θετικο, θυμισε, καμερες, κεφαλαιο, κυβερνηση, κειμενο, κυκλος, κυρια, κοπελουζος, κος, κολετσα, λαυριο, λεφτα, λευκωσια, λειτουργια, ληψη, μαΐου, μαο, ματι, μηδενισμος, μηνες, μηδεν, μειωση, μανο, μυαλο, μυλωνας, νευρα, νερο, νικο, νυχτα, ντιζελ, ξερετε, εξοφληση, παντα, οδηγηση, οικος, οικογενεια, οξυμωρο, ορια, ουσιαστικα, οφείλεται, οφείλω, οχηματων, παμε, πηγη, ποινικός κώδικας, πορτο χελι, ρεκορ, ρισκο, ρολο, σερβια, σεναριο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σοφια, συστηματα ασφαλειας, σχεδιο, τερνα, τιμη, τραγουδιστρια, τριτη, τιτλος, υφυπουργός εσωτερικών, φθορα, φημη, χερι, χελι, χρηστος, χριστινα, χρωμα, χαρα, κωνσταντινος, group, αγνωστο, ανηκει, ασφαλεια, beach, bay, bbb, βηματα, club, double, dax, δικαιωμα, δουλειες, ekali club, εφαρμογη, ελληνικα, elounda, energy, εθνικο, hotels, forward, gas, γινετε, happy, hotel, join, χωρα, ιδιαιτερα, intracom, ιουνίου, index, κλειστο, κλεφτες, κολοσσος, league, morgan, neo, nexans, ογκο, ομαδες, πηγες, πληροφοριες, πωληση, σημαίνει, town, tetra, τραπεζα, θανασης, θανος, θεματα, θετικα, ωραιο, χαιρεται, ξεκινησε, zhang
Τυχαία Θέματα