Η «επιστροφή» του θαλασσογράφου Κ. Βολανάκη στον Πειραιά, οι 3 εκθέσεις της Μίνας Βαλυράκη στο Μονακό και τα γενέθλια μιας εκκολαπτόμενης δικηγόρου

00:03 5/5/2024 - Πηγή: Mononews
Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο ζωγράφος της θάλασσας επιστρέφει στον Πειραιά

Στην πόλη που έζησε και αγάπησε, στον Πειραιά, επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο ζωγράφος της θάλασσας, με την έκθεση που εγκαινιάσθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα.

Για την έκθεση μίλησαν η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος

Αικατερίνη Λασκαρίδη, κύριος Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος εξήρε την τέχνη του μεγάλου θαλασσογράφου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 52 πίνακες της συλλογής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία είναι η μεγαλύτερη συλλογή έργων του κορυφαίου Έλληνα θαλασσογράφου.

Υπάρχουν όμως και έργα όπως «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, 1882» από τη συλλογή του Αρχηγείου Ναυτικού, η «Έξοδος του Άρεως 1894» και «Η άφιξη της Πριγκίπισσας Σοφίας στο Φάληρο 1889-1890» από τη συλλογή Ευαγγέλου και Κατίγκως Αγγελάκου καθώς και το εμβληματικό έργο ‘Το λιμάνι του Πειραιά από τη Βασιλική προβλήτα, 1886’ από τη συλλογή του Δήμου Πειραιά.

Ο κύκλος των εικαστικών ιστορικών αφηγήσεων συμπληρώνεται με τις δύο μεγαλειώδεις ελαιογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη της μόνιμης συλλογής του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, οι οποίες απεικονίζουν πολεμικά ναυτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821: «Η Πυρπόληση του τούρκικου δίκροτου στην Ερεσό» και
«H Ναυμαχία του Ναβαρίνου».

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πρόεδροι φορέων και ιδρυμάτων καθώς και πλήθος φιλότεχνου κοινού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη εικαστική σύμβουλος Μαρία Μιγάδη. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με κείμενα των: Μανόλη Βλάχου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικού ερευνητού του έργου του Βολανάκη, Ιωάννη Παλούμπη, αντιναυάρχου Π.Ν. (ε.α.), και της επιμελήτριας της έκθεσης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Ο Προέδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κύριος Πάνος Λασκαρίδης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου Παλούμπη και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνω κ. Κωνσταντίνος ΤασούλαςΣουζάνα Λασκαρίδη, Μαρία ΜιγάδηΜαριλένα Κουτσούκου-Καλιτσάντση, Πάρις Καλιτσάντσης, Χριστίνα ΠλακόπιταΝίκος ΝανόπουλοςΡούλα Σαλούτση, Τάκης Μαυρωτάς, Μαργαρίτα Πουρνάρα, Αναστασία Αναγνωστοπούλου ΠαλούμπηΣτέφανος Σκούρτης, Δημήτρης Παρασκευάς, Γιάννης ΣαχίνηςΑνοιξιάτικο πάρτι στον Πόρο

Δεκάδες πλεούμενα βρέθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στον Πόρο με την ευκαιρία της έκθεσης σκαφών αλλά και πολλοί φίλοι της θάλασσας  και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει και κάποιο πάρτι.

Το κόκκινο ήταν το χρώμα που θα έπρεπε να φορούν οι καλεσμένοι της Vernicos Yachts στο Salty and Wet party στο πλοίο ANEMOS  που ήταν αγκυροβολημένο στην παραλία του Πόρου, όπως έγραφε η πρόσκληση.

Αυστηρός ο έλεγχος εισόδου με ειδικό βραχιολάκι που φορούσαν οι καλεσμένοι για να καταφέρουν να εισέλθουν στο πάρτι.

Όπως αναμενόταν, ο αμφιτρύων Γιώργος Βερνίκος έδωσε το σύνθημα και ο χορός μεταφέρθηκε στην στεριά κατά μήκος της παραλίας και εμπρός από τα αλλά αγκυροβολημένα σκάφη.

Οι πλούσιοι μπουφέδες είχαν στρωθεί επίσης κατά μήκος της παραλίας ενώ τα υγρά καύσιμα ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού που κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα.

Ο αμφιτρύων Γιώργος Βερνίκος υποδέχεται την ναυπηγό Έλι ΚουντιγκέληΟι μπουφέδες είχαν στηθεί κατά μήκος της παραλίαςΤο «πολύτιμο» βραχιολάκι για την είσοδο στο πάρτιΦωταγωγημένο το ιστιοφόρο ANEMOSH Ντέμη Βεζυρούλη και ο Γιώργος Βερνίκος υποδέχονται καλεσμένες τους ντυμένες στα κόκκιναΡαντεβού στο Μονακό

Σε τρία διαφορετικά κτίρια  του Πριγκηπάτου του Μονακό τοποθετήθηκαν τα έργα της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη για την έκθεσή της με τίτλο «Between Earth and Heaven – Ανάμεσα Γης και Ουρανού», με επιμελήτρια την Έλυα Τσουβελεκάκη.

Οι χώροι που φιλοξενούν την έκθεση είναι το The Prince Albert II of Monaco Foundation, το YellowCorner Monaco και το Stelios Philanthropic Foundation.

Η Ελληνίδα εικαστικός υποστηρίζοντας το «PRINCE ALBERT II OF MONACO FOUNDATION» αποφάσισε να διαθέσει ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων της στο Ίδρυμα  αυτό είχε και στο παρελθόν δωρίσει ένα από τα έργα της για να δημοπρατηθεί στο φιλανθρωπικό γκαλά για την Προστασία της Μεσογείου από τα πλαστικά, στο οποίο ηγείται ο ίδιος ο Πρίγκηπας.

Στο κοκτέιλ που δόθηκε στο Stelios Philanthropic Foundation με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό, ήταν πολλές οι παρουσίες από ΗΠΑ, Ιταλία, Μονακό και Ελλάδα.

Ο σκηνοθέτης και κάτοχος 5 Βραβείων ΕΜΜΥ John Biffar, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος του Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, οι κυρίες Laurence van Zeveren  και Celine Vacquier ενώ όλη η ελληνική κοινότητα του Μονακό ήταν παρούσα με την Πρόεδρο Κατερίνα Λαναρά, όλα τα μέλη του Δ.Σ. όπως ο κ. Γρηγόρης Στασινόπουλος με την σύζυγό του Κατερίνα, ο κ. Λεωνίδας Καμπάνης, ο κ. Αναστασάκης, η επίτιμη Πρόεδρος της κοινότητας κα. Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, η Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, ενώ από την Ελλάδα ταξίδεψαν η κα. Γεωργία Σαμαρά, η κα. Λάνα Μανδήλα και ο σύζυγός της Π. Γαβριηλίδης, η καθηγήτρια ιατρικής κα. Ειρήνη Κουτσούκου με την κόρη της Όλγα, ο κ. και η κα. Ρίτα Ξενάκη της EFG, η κα. Εβελίνα Μαχά, σύζυγος του Προξένου της Ελλάδας στο Μονακό, η κα. Αθανασία Στέγκου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, οι συνεργάτες της καλλιτέχνιδας στους μουσειακούς χώρους κ. και κα. Εύα Πρέβενα, ο αρχιτέκτονας κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου, αδελφός της καλλιτέχνιδας, με τους γιούς του Χρήστο και Αλέξανδρο.

Παραβρέθηκαν επίσης τεχνοκριτικοί, συλλέκτες, εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου του Μονακό.

Γεωργία Σαμαρά, Λάνα Μανδήλα, Μίνα Βαλυράκη, Κατερίνα Λαναρά, Λεωνίδας ΚαμπάνηςΑντωνία Κουτσούκου, Ηρώ Βαχάρη-ΚαμπάνηΈλυα Τσουβελεκάκη, Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, Μίνα Βαλυράκη, Nilou Poodinehi, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, Ρίτα ΞενάκηFrancoise Renault Pons, Έλυα ΤσουβελεκάκηΤα γενέθλια μιας εκκολαπτόμενης δικηγόρου

Επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας ο Δρ. Γιάννης Λύρας επεφύλαξε μια έκπληξη για την εκκολαπτόμενη δικηγόρο σύζυγό του, την Παναγιώτα Δρασιούδη-Λύρα  για τα γενέθλιά της.

Της ετοίμασε ένα πάρτι έκπληξη στο γνωστό ΙΝ στέκι Lolita’s, στον πριβέ χώρο και κάλεσε τους πιο στενούς φίλους τους για να της ευχηθούν για τα 27 της χρόνια και καλή επιτυχία στην σταδιοδρομία της αφού είναι απόφοιτος Νομικής και μόλις πριν λίγο καιρό πήρε και το πτυχίο της στα Ναυτιλιακά.

Πανέμορφα στολισμένος ο χώρος και το τραπέζι που φιλοξένησε τους καλεσμένους με άψογο μενού αλλά και η τούρτα έκπληξη με τον αριθμό 27 καθώς η σαμπάνια κυλούσε την ώρα που οι φίλοι της έδιναν τις τραγουδιστές ευχές τους.

Ο Δρ. Γιάννης Λύρας με την εορτάζουσα σύζυγό του Παναγιώτα Δρασιούδη-ΛύραΤο αψογα στολισμένο τραπέζιΜια τούρτα γεμάτη αστέριαΥπέρκομψη η εορτάζουσα μέσα στο γαλάζιο Chanel σύνολό της

Διαβάστε επίσης

Γενέθλια για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ – «Μου αρέσει που μεγαλώνουμε μαζί», γράφει η Βικτόρια

Eurovision: Εντυπωσιακή και στην δεύτερη πρόβα της η Μαρίνα Σάττι (photos-video)

ACTION 24: Η Τζώρτζια Κεφαλά και ο Λευτέρης Ελευθερίου έρχονται στο «ΓΚΑΡΑΖ»

Keywords
πειραιας, εκθεσεις, μονακο, γιώργος βερνίκος, τζώρτζια κεφαλά, βουλη, άφιξη, αθηνα, ιουνίου, yachts, party, earth, heaven, monaco, ηπα, ελλαδα, john, celine, σαμαρας, γαβριηλίδης, efg, renault, chanel, αλλαγη ωρας, θωμας λαναρας, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, γιώργος βερνίκος, τασουλα, υψηλαντης, ευχες, ηπα, ιταλια, χορος, ωρα, chanel, earth, efg, αθανασια, αικατερινη, αμφιτρυων, άφιξη, γαβριηλίδης, γεγονοτα, γεωργια, γινει, γρηγορης, δοθηκε, ευα, ευκαιρια, ειρηνη, εκθεση, εργα, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, τεχνη, ηρω, υγρα, ομιλια, κυκλος, κυρια, κοκτειλ, λεωνιδας, λυρας, μηκος, μαρια, ναυτικο, νυχτα, ολγα, πινακες, πλοιο, πλαστικα, πτυχιο, πωλησεις, συζυγο, συνεχεια, σκαφη, σοφια, τζώρτζια κεφαλά, τουρτα, τρια, φαληρο, χριστινα, χρωμα, κωνσταντινος, celine, δημητρης, φιλοι, john, heaven, ιουνίου, κειμενα, κωνσταντινου, monaco, μπεκαμ, party, renault, θανασης, θερμομετρο, yachts, ζωγραφος
Αναζητήσεις
i-epistrofi-tou-thalassografou-k-volanaki-ston-peiraia-oi-3-ektheseis-tis-minas-valyraki-sto-monako-kai-ta-genethlia-mias-ekkolaptomenis-dikigorou.htm
Τυχαία Θέματα