Ευρωαγορές: Κέρδη με στήριξη από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Βουτιά 6% για τη Burberry

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την Τετάρτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης,  με τις αγορές να ανακουφίζονται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν ασθενέστερος από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Απρίλιο στις ΗΠΑ – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve – αυξήθηκε κατά 0,3% σε επίπεδο μήνα, ελαφρώς χαμηλότερος από το 0,4% που

προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3,4%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η δημοσιοποίηση του δείκτη πληθωρισμού έφερε χαμόγελα στη Wall Street, με τους εκεί δείκτες να κινούνται προς νέα υψηλά, ενισχύοντας και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο πριν το κλείσιμό τους.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 524,71 μονάδες με άνοδο 0,59%, με τις μετοχές του κλάδου κοινής ωφέλειας να ηγούνται των κερδών με άνοδο 1,7%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.445,80 μονάδες με απώλειες 0,21%, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.869,36 μονάδες με άνοδο 0,82% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 8.239,99 μονάδες με κέρδη 0,17%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 35.366,20 μονάδες με άνοδο 0,61%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35  σημείωσε άλμα 1,1% κλείνοντας στις 11.362,80 μονάδες.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο μετοχών, η  ολλανδική τράπεζα ABN Amro σημείωσε πτώση 6,11%, παρά το γεγονός ότι ανέφεραν αύξηση 29% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της γερμανικής Commerzbank άνοδο 5,13% καθώς ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση (29%) στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή του οίκου ειδών πολυτελείας Burberry σημείωσε βουτιά 6,06% καθώς προειδοποίησε για τις προοπτικές του τρέχοντος εξαμήνου μετά από μια πτώση 34% στα ετήσια λειτουργικά κέρδη πέρυσι. Η πτώση του Burberry παρέσυρε και άλλες μετοχές του χώρου, με την Kering να υποχωρεί κατά 0,7% και τη LVMH κατά 0,4%.

Τέλος βουτιά σημείωσε η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας διύλισης και εμπορίας πετρελαίου Neste, κλείνοντας στο -14,88%, μετά την έκδοση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αντίθετα άλμα 17,76% σημείωσαν οι μετοχές της Royal Mail International Distributions Services αφού η εταιρεία δήλωσε ότι συζητά μια αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς από τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Daniel Kretinsky.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: H Eθνική πρωταγωνιστής στο δρόμο για τις 1.500 μον., πάνω από 12 δισ. ευρώ η Coca Cola!

Dynacom (Γιώργος Προκοπίου): Πούλησε το «Δημήτριος» με 47,5 εκατ. δολάρια

Χάρης Βαφειάς: Επιμένω στα second hand πλοία λόγω της ρευστότητας με το καύσιμο του μέλλοντος

Keywords
Αναζητήσεις
evroagores-kerdi-me-stirixi-apo-ta-stoicheia-gia-ton-plithorismo-stis-ipa--voutia-6-gia-ti-burberry.htm
Τυχαία Θέματα
Ευρωαγορές, Κέρδη, ΗΠΑ – Βουτιά 6, Burberry,evroagores, kerdi, ipa – voutia 6, Burberry