Sony: Σε υψηλό 18 μηνών η μετοχή μετά την ανακοίνωση για buyback και split

Σε υψηλό δεκαοκτώ μηνών έφτασε την Τετάρτη η μετοχή της Sony, μετά από την ανακοίνωση για επαναγορά μετοχών, split και καθαρά κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων για το τρίμηνο έως τον Μάρτιο, αν και έκανε βουτιά 7% στα ετήσια κέρδη για το 2023, καθώς “ναυάγησαν” οι στόχοι για το Playstation 5.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άλμα έως και 12% στο Τόκιο το πρωί της Τετάρτης, ανακάμπτοντας στα επίπεδα που σημείωνε πριν

από τις αναφορές για το ενδιαφέρον της για την Paramount.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, υπήρξαν αναφορές ότι η Sony Group και η Apollo Global Management Inc. κατέθεσαν πρόταση ύψους 26 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount Global, του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης στον οποίο ανήκουν το CBS και το MTV.

Ο πρόεδρος Hiroki Totoki δεν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Sony για την Paramount, ωστόσο, ανέφερε ότι θα ήταν φυσικό για τη Sony να εξερευνήσει ελκυστικούς στόχους συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Σημειώνεται ότι η Sony ενισχύει τη σειρά περιεχομένου της τους τελευταίους μήνες.

Παρόλο που πούλησε 4,5 εκατομμύρια κονσόλες PS5 το τρίμηνο Μαρτίου, οι ενεργοί χρήστες στο PlayStation Network μειώθηκαν στα 118 εκατομμύρια την περίοδο.

Ωστόσο, το παιχνίδι shooter του Arrowhead για PlayStation 5 και PC Helldivers 2 ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες, πουλώντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 12 εβδομάδες πώλησης, σύμφωνα με την Sony, καθιστώντας το, ένα από τα παιχνίδια με τις ταχύτερες πωλήσεις του PlayStation.

Αυτό βοήθησε τα λειτουργικά έσοδα στο τμήμα παιχνιδιών και δικτύου να αυξηθούν κατά 170%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 189 δισεκατομμύρια γιέν (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 153,2 δισεκατομμύρια γιεν.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 3,5 τρισεκατομμύρια γιεν.

Επιπλέον, η μετοχή έλαβε περαιτέρω ώθηση από τα σχέδια της εταιρείας για επαναγορά έως και 2,46% των μετοχών της, αλλά και το split της μετοχής της σε αναλογία 5 νέων προς μία παλαιά, με ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το split θα διευκολύνει τους ιδιώτες επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή, δήλωσε ο αναλυτής της Toyo Securities, Hideki Yasuda.

Για ολόκληρο το έτος, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι τα ετήσια έσοδα από τις πωλήσεις να διαμορφωθούν στα 12,3 τρισεκατομμύρια γιέν, έως τον Μάρτιο του 2025, κοντά στις προβλέψεις των αναλυτών.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προβλέπει πτώση 67,7 δισεκατομμυρίων γιεν στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς διαθέτει μια παρωχημένη σειρά υλικών.

Στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι η κονσόλα, η οποία κυκλοφόρησε το 2020, βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο σχεδιασμού μιας ενημερωμένης έκδοσης, για την περίοδο των διακοπών φέτος.

Διαβάστε επίσης: 

Paramount: Νέα πρόταση 26 δισ. δολαρίων από Apollo και Sony

Sony: Απολύει 900 υπαλλήλους από το τμήμα του PlayStation

Zee: Μετά τη Sony «αδειάζει» και την Disney – Τι συμβαίνει με την ινδική εταιρεία;

Keywords
Τυχαία Θέματα