EasyJet: Αποχωρεί ο CEO Johan Lundgren – Ποιος θα είναι ο διάδοχός του

Η EasyJet Plc ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος, Johan Lundgren, θα αποχωρήσει από τη θέση του και την εταιρεία στις αρχές του 2025, μετά από επτά χρόνια παραμονής στο τιμόνι της.

Θα τον διαδεχθεί ο Kenton Jarvis, νυν οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, όπως ανακοίνωσε

την Πέμπτη, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου. Η αναζήτηση νέου οικονομικού διευθυντή θα ξεκινήσει σύντομα.

Ο Johan Lundgren κατεύθυνε την εταιρεία κατά την διάρκεια της πανδημίας, όταν οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να διακόψουν τις λειτουργίες τους επειδή τα αεροπορικά ταξίδια ήταν αυστηρά περιορισμένα.

Επίσης, επέβλεψε την εξαγορά τμημάτων της Air Berlin, της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας που χρεοκόπησε, πραγματοποίησε μια παραγγελία αεροσκαφών 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Airbus SE για την ανανέωση του στόλου και ξεκίνησε την EasyJet Holidays, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα κερδών.

Προτού ενταχθεί στην EasyJet το 2017, ο Lundgren βρισκόταν στην TUI AG, τον τουριστικό όμιλο όπου εργάστηκε και ο Jarvis ως Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος αεροπορίας. Ο Jarvis κατείχε προηγουμένως θέσεις σε μεγάλες εταιρείες, όπως στην Adidas AG και την Airtours Holidays πριν προσληφθεί στην EasyJet στις αρχές του 2021.

«Υπάρχουν ακόμα σημαντικά πράγματα που πρέπει να επιτευχθούν κατά το υπόλοιπο του έτους», δήλωσε ο Lundgren για τον εναπομείναντα χρόνο που θα παραμείνει στην εταιρεία.

Η EasyJet Plc ανακοίνωσε το σχέδιο διαδοχής καθώς κατέγραψε ζημία προ φόρων 350 εκατομμύρια λίρες (444 εκατομμύρια δολάρια) και ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο με καθαρά μετρητά 146 εκατομμύρια λίρες.

Η δημοσίευση κερδών της αεροπορικής εταιρείας, η οποία αναμένει ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι, ακολουθεί την TUI και την IAG SA, οι οποίες έχουν κάνει αμφότερες ισχυρές προβλέψεις για την περίοδο αιχμής των θερινών διακοπών.

Η ανταγωνίστρια Ryanair Holdings Plc ανακοινώνει αποτελέσματα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Warren Buffett: Αποκαλύφθηκε το νέο στοίχημα του μεγαλοεπενδυτή στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Burberry: Πτώση 12% στις πωλήσεις στο τρίμηνο – Προειδοποίηση για δύσκολο εξάμηνο

Sony: Σε υψηλό 18 μηνών η μετοχή μετά την ανακοίνωση για buyback και split

Keywords
Αναζητήσεις
easyjet-apochorei-o-ceo-johan-lundgren--poios-tha-einai-o-diadochos-tou.htm
Τυχαία Θέματα