4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την φράουλα

Η φράουλα, είναι από εκείνα τα φρούτα που ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις. Αυτό το μικρό, ζουμερό και γλυκό φρούτο, αποτελεί μία πηγή υγείας και απόλαυσης.

Τα οφέλη της φράουλας

1. Περιέχει αντιοξειδωτικά

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C, ανθοκυανίνες και φλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

2. Πλούσια σε φυτικές ίνες

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες υποστηρίζει την πέψη και βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που ωφελεί ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη.

Παράλληλα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Kidney Journal διαπίστωσε ότι μια διατροφή πλούσια σε διαιτητικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξέλιξης της χρόνιας νεφρικής νόσου.

3. Προάγει την υγεία της καρδιάς

Οι φράουλες πιστεύεται ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία και τα δύο μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

4. Πρόληψη καρκίνου

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι κάποια φρούτα, ειδικά αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των μούρων, όπως το βατόμουρο και η φράουλα, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αρκετών τύπων καρκίνου, μέσω της ικανότητάς τους να καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

Διατροφικά στοιχεία σε 100 γραμμάρια φράουλες

Θερμίδες 32Νερό 91%Σάκχαρα 4,9 gΊνες 2 gΠρωτείνες 0,7 gΛίπη 0,3gΚορεσμένα 0,02gΜονοακόρεστα 0,04gΠολυακόρεστα 0,16gΩμέγα-3 0,07gΩμέγα-6 0,09g

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου γιατί το πρόβλημα θα εμφανιστεί νωρίτερα

Attica Bank: Ενισχύει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στην Κρήτη – Συνεργασία με τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

ΣτΕ: Συνταγματικό το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων των Πανεπιστημίων

Keywords
Τυχαία Θέματα