Τι μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Ιράν για την τύχη του Ραϊσί

Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση

Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Η

κακοκαιρία περιπλέκει και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, και οι διασώστες προσπαθούσαν να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

"Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή... ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα", μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι ομάδες διάσωσης αναμένεται να φθάσουν στο πιθανό σημείο της συντριβής αργότερα, σήμερα το βράδυ.

Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ καλεί τους  Ιρανούς να "μην ανησυχούν" για τη διακυβέρνηση της χώρας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε σήμερα τους Ιρανούς να "μην ανησυχούν" για τη χώρα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν, στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

"Ο ιρανικός λαός δεν θα πρέπει να ανησυχεί, δεν θα υπάρξει αναταραχή" στη χώρα, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, λέγοντας: "ελπίζω ο Θεός να φέρει τον πρόεδρο και τους συντρόφους του πίσω στην αγκαλιά του έθνους". "Προσευχηθείτε όλοι για την υγεία αυτών των υπηρετών", πρόσθεσε σε ομιλία του ενώπιον των οικογενειών μελών των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA.

Δεν θα υπάρξει αναστάτωση στις κρατικές υποθέσεις του Ιράν, τόνισε αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Το Ιράν ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας

Το Ιράν φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της 'Αγκυρας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε σχέση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Παρακολουθούμε με λύπη τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερο στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου).

»Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στον αδελφό ιρανικό λαό.

»Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης».

The post Τι μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Ιράν για την τύχη του Ραϊσί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα