«Μίνι» απολογισμός της δημοτικής αρχής Ψυχάλη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σε «μίνι» απολογισμό των όσων έχει πραγματοποιήσει στον τομέα των βρεφονηπιακών σταθμών προχωρά η δημοτική αρχή του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριου Ψυχάλη. «Δεν έχουν παρέλθει ούτε 150 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη και είναι ήδη αντικειμενικά παραδεκτό ότι έχει διαφανεί η αρχή μιας νέας εποχής για την πλειονότητα των τομέων του Δήμου και ειδικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, λύθηκε

ένα μείζον πρόβλημα που πράγματι χρόνιζε για πολλούς μήνες, όπως αυτό της μετασκευής του σχολικού λεωφορείου των βρεφονηπιακών σταθμών, το οποίο και πάλι εξυπηρετεί καθημερινά την μεταφορά βρεφών και νηπίων.

Επιπλέον, το ζωτικής σημασίας έργο της πυρασφάλειας νέων προδιαγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς της Πεύκης είναι σε εξέλιξη και μάλιστα σε φάση ολοκλήρωσης μέσα στον επόμενο μήνα, ύψους 243.000,00 ευρώ, από τους πόρους του Δήμου, κάτι που θα καταστήσει δυνατή την αδειοδότησή τους, αλλά και τη δημιουργία σε αυτούς βρεφικών τμημάτων και την αύξηση των ωφελούμενων παιδιών τουλάχιστον κατά 50 επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, με συντονισμένες ενέργειες των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου έγινε δυνατή και η έγκριση πρόσληψης νέου προσωπικού 11 εργαζομένων και συγκεκριμένα 6 βρεφονηπιοκόμων, 3 καθαριστριών, 1 μαγείρισσας και 1 νοσηλεύτριας, προκειμένου να στελεχωθούν τα νέα βρεφικά τμήματα.

Επιπροσθέτως, η νέα δημοτική αρχή, όπως σημειώνεται, προέβη στην μείωση των τροφείων κατά 10% από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2024-2025, στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα των οικογενειακών εισοδημάτων, δηλαδή από τα χαμηλότερα (18.000,00 ευρώ ετησίως) έως τα μεσαία, αλλά ακόμη και στα υψηλά (έως 50.000,00 ευρώ ετησίως).

«Με όλα   τα παραπάνω γίνεται φανερό, ακόμη και στον πιο δύσπιστο κριτή, ότι η νέα δημοτική αρχή του Μάριου Ψυχάλη, πέραν όλων των άλλων, δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και βάζει σε μια άλλη, νέα εποχή τον Δήμο Πρόνοιας, Μέριμνας και Κοινωνικής Προσφοράς» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

The post «Μίνι» απολογισμός της δημοτικής αρχής Ψυχάλη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα