Με θρησκευτική κατάνυξη οι Ακουλουθίες των Επιταφίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Με την Περιφορά του Επιταφίου κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Θείο Δράμα στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Οι πιστοί που παρέμειναν «εντός των τειχών» πλημμύρισαν τους ναούς των περιοχών τους, συμμετέχοντας, μαζί με τις δημοτικές αρχές, στις λιτανεύσεις.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου τη Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου

2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστο Μπακάλη, τον δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Καρανάσο και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής του καταργούμενου Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ Σοφία Γουναροπούλου, ο δήμαρχος συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με δημότες και κατοίκους του Δήμου που παρακολούθησαν την κορύφωση του Θείου Δράματος.

Αμέσως μετά ο κ. Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε και φέτος την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, μια κορυφαία στιγμή για την Ορθοδοξία μας, μαζί με τους συμπολίτες μας. Πλησιάζοντας προς την Ανάσταση του Θεανθρώπου, το μήνυμα της θυσίας για τη σωτηρία όλων μας οφείλουμε να το έχουμε οδηγό στη ζωή μας. Θέλω να ευχηθώ υγεία και καλή Ανάσταση σε όλους, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα γιορτάσει το Πάσχα με ένα μεγάλο γλέντι την Κυριακή 5 Μαΐου στο Κτήμα Τζερμιά. Περιμένουμε τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας να γιορτάσουμε παρέα και να ανταλλάξουμε ευχές με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και χαμόγελα».

Δήμος Αμαρουσίου

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου, ο Επιτάφιος Θρήνος καθώς και η λιτάνευση του Επιταφίου, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνοδευόμενου από τη  σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου και πλήθους πιστών.

Η λιτάνευση του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου της πόλης, ενώ κατά τη διάρκεια της Περιφοράς οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων «συναντήθηκαν» σύμφωνα με το έθιμο στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιταφίου παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, στελέχη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι του Αμαρουσίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Δήμος Μεταμόρφωσης

Με την Αποκαθήλωση και την Περιφορά του Επιταφίου του Ιησού Χριστού κορυφώθηκε το Θείο Δράμα στη Μεταμόρφωση.

«Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη. Αλλά και το πέρασμα από τη βαθύτατη λύπη στην υπέρτατη χαρά. Με πίστη και κατάνυξη αναμένουμε τον θρίαμβο και την επιστροφή της Ελπίδας, της Αγάπης και της Ζωής. Καλή Ανάσταση, με υγεία και ευτυχία…», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση του Δήμου.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Κορύφωση του Θείου δράματος στην Ιερά Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου στη Μονή Αστερίου Ταξιαρχών στον Υμηττό και στα Κοιμητήρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

«Καλή Ανάσταση, με υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο» εύχεται η δημοτική αρχή μέσα από ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δήμος Πεντέλης

«Μεγάλη Παρασκευή. ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ στην Πεντελη. Και του χρόνου με υγεία φίλοι μου» αναφέρει η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο FB.

The post Με θρησκευτική κατάνυξη οι Ακουλουθίες των Επιταφίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα