Βρετανία: Επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου ο Σαντίκ Καν

22:12 4/5/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία και έγινε ο πρώτος δήμαρχος που εξασφαλίζει τρίτη θητεία στην βρετανική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στα 53 του χρόνια, αυτός ο Πακιστανικής καταγωγής πολιτικός που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον, που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στη δημαρχία του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Σαντίκ Καν

πολέμησε με σφοδρότητα κατά του Brexit. Αυτήν τη φορά, υποσχέθηκε μια «πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο». Θέλει, επίσης, να επεκτείνει το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων για τα παιδιά των δημοσίων σχολείων.

Ως ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε κοινωνική κατοικία, υποσχέθηκε την ανέγερση 40.000 νέων κοινωνικών κατοικιών και υποσχέθηκε να αναλάβει δράση για να μην υπάρχουν πια άστεγοι στο Λονδίνο μέχρι το 2030.

Ο Σαντίκ Καν δεν θεωρείται χαρισματικός. Όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει το μαύρο πρόβατο του συντηρητικού Τύπου και των κυβερνώντων. Του επιτίθενται για το ζήτημα της ασφάλειας στο Λονδίνο. Τον κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνος για την αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι, μία μάστιγα που ο Σαντίκ Καν αποδίδει στην πολιτική λιτότητας των συντηρητικών κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει στην περικοπή των δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για την επέκταση του φόρου για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα, τον οποίο είχε εισαγάγει το 2015 ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ότι δεν ενδιαφέρεται για τους Λονδρέζους που υποφέρουν από το υψηλό κόστος ζωής.

#Βρετανία #Λονδίνο #Επανεκλογή #ΣΑΝΤΙΚ_ΚΑΝ
Keywords
Αναζητήσεις
vretania-epanexelegi-dimarchos-tou-londinou-o-santik-kan.htm
Τυχαία Θέματα