Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών και μετοχών της Deutsche Bank στη Ρωσία, ως μέρος μιας αγωγής που αφορά τη γερμανική τράπεζα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η τράπεζα ήταν ένας από τους εγγυητές δανειστές στο πλαίσιο σύμβασης

για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία με τη γερμανική Linde, η οποία τερματίστηκε λόγω κυρώσεων της Δύσης.

Η αγωγή κατατέθηκε από την RusChemAlliance με έδρα την Αγία Πετρούπολη, μια κοινοπραξία που ανήκει κατά 50% στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom που είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου.

Το διαιτητικό δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσε στην Deutsche Bank να ασκήσει το 100% της συμμετοχής της στο εγκεκριμένο κεφάλαιο της ρωσικής θυγατρικής της, καθώς και της Deutsche Bank Technology Center LLC.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την κατάσχεση έως και 238,6 εκατομμυρίων ευρώ σε τίτλους, ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς της Deutsche Bank, καθώς και της ρωσικής θυγατρικής της και της Deutsche Bank Technology Center.

Η Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη είπε ότι είχε ήδη προβλέψει περίπου 260 εκατομμύρια για την υπόθεση.

«Θα χρειαστεί να δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτή η αξίωση από τα ρωσικά δικαστήρια και να αξιολογήσουμε τον άμεσο λειτουργικό αντίκτυπο στη Ρωσία», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

#ΡΩΣΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #Ρωσία #Γερμανία #Deutsche_Bank
Keywords
Αναζητήσεις
rosiko-dikastirio-dietaxe-tin-kataschesi-periousiakon-stoicheion-tis-deutsche-bank.htm
Τυχαία Θέματα