Πιερρακάκης: Σεπτέμβριο ξεκινούν τα ζωντανά φροντιστήρια-Απόσπαση 80 εκπαιδευτικών στο Υπουργείο

Για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην εκπαίδευση με το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο που παρουσιάστηκαν χθες στην Ημαθία, μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, «είναι πολιτικές που αξιοποιούν

τα ψηφιακά μέσα για να βελτιώσουν το σχολείο επικουρικά. Η σχέση καθηγητή, δασκάλου και μαθητή είναι ο πυρήνας της εκπαίδευσης και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Η τεχνολογία είναι κάτι που βοηθάει. Αξιοποιούμε αυτά τα μέσα και ορίζουμε μία νέα στρατηγική».

Αναφερόμενος στο ψηφιακό φροντιστήριο, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφιοποίηση της ύλης και θα ανεβάζουμε βίντεο». Όσον αφορά τα ζωντανά φροντιστήρια, τόνισε ότι θα αποσπαστούν στο Υπουργείο πάνω από 80 εκπαιδευτικοί και τα απογεύματα θα κάνουν τα μαθήματα. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, τα ζωντανά φροντιστήρια θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

«Οποιαδήποτε και αν είναι η βούληση μας, χωρίς Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους, δεν θα είχαμε το budget για να το ξεκινήσουμε» ,πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επίσκεψή του στο Βατικανό και τη Μονή της Χώρας απάντησε ότι «το θέμα ετέθη στο Βατικανό. Μου είπαν ότι είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Παιδείας. Ετέθησαν μία σειρά από ζητήματα από την ελληνική αντιπροσωπεία, με πρώτο θέμα της Μονής της Χώρας. Εκ των πραγμάτων, τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, ιστορικοί ναοί δεν μπορούν να μετατρέπονται σε τζαμιά. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία ακολουθούμε τηρώντας τα πρωτόκολλα».

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι «τα μηνύματα είναι πολύ καλά και πολύ ενθαρρυντικά» και εκτίμησε ότι «ο στόχος που έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό είναι επιτεύξιμος».

#Πιερρακάκης #ΖΩΝΤΑΝΑ_ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ #εκπαιδευτικοί #ΨΗΦΙΑΚΟ_ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ,_ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ_ΚΑΙ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
pierrakakis-septemvrio-xekinoun-ta-zontana-frontistiria-apospasi-80-ekpaideftikon-sto-ypourgeio.htm
Τυχαία Θέματα
Πιερρακάκης, Σεπτέμβριο, -Απόσπαση 80, Υπουργείο,pierrakakis, septemvrio, -apospasi 80, ypourgeio