ΟΤΕ: Η τελευταία conference call του Τσαμάζ-Η... κληρονομιά στον Νεμπή

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ολοκληρώνει μία θητεία 14 ετών στο τιμόνι του ΟΤΕ. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μάλιστα η τελευταία του conference call σε αναλυτές, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το α' τρίμηνο του 2024.

Ο κ. Τσαμάζ, ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΟΤΕ, παραδίδει τη σκυτάλη τον Ιούνιο στον Κώστα Νεμπή.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. και CEO ο Μιχάλης Τσαμάζ έχει

ηγηθεί σε τρεις κρίσιμες φάσεις ανάπτυξης του ομίλου, από την επένδυση στους ανθρώπους και την εμπειρία του πελάτη, στην ψηφιοποίηση και τέλος στην ανάπτυξη υποδομών οπτικής ίνας και δικτύου 5G.

Στο conference call της Τρίτης (15/5), με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου αναφέρθηκε στις διακριτές φάσεις από τις οποίες πέρασε ο ΟΤΕ στη διάρκεια της θητείας του φτάνοντας σήμερα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη, με κύκλο εργασιών το 2023 στα 3,469 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένο EBITDA 1,342 δισ. ευρώ και με κατανεμημένα κέρδη στους μετόχους 531,7 εκατ. ευρώ.

Η τάση συνεχίζεται στο α' τρίμηνο με ανάπτυξη εσόδων 9,2% στα 877,6 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως των ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ ενώπιον των αναλυτών τα πρώτα πέντε χρόνια μπήκαν τα θεμέλια, με τις μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές, σε τεχνολογία, στους ανθρώπους και στην εμπειρία του πελάτη παράλληλα με την ενοποίηση των εμπορικών σημάτων και την οικονομική εξυγίανση του ομίλου. Ακολούθησε η φάση της ψηφιοποίησης όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε η φάση της ανάπτυξης οπτικής ίνας στο σπίτι (FTTH) και 5G καθώς και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών π.χ. financial, food delivery κ.α..

Πέρα από τις επιδόσεις ανά τομέα, ενδιαφέρον είχαν οι επισημάνσεις του επικεφαλής του ΟΤΕ για τον ανταγωνισμό. Όπως ανέφερε, "επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία" σημειώνοντας ότι οι ανταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια εστίασαν στις τιμές και όχι στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Εξήγησε ότι ακόμη και αν έχεις καλύτερες τιμές, αυτό που μετράει είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και σημείωσε με νόημα για τους ανταγωνιστές ότι "έχουν πάρει το μάθημα και ελπίζω να γίνουν πιο έξυπνοι".

Γιώργος Αλεξάκης

#Τσαμαζ #ΟΤΕ #Cosmote #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
ote-i-teleftaia-conference-call-tou-tsamaz-i-klironomia-ston-nebi.htm
Τυχαία Θέματα