Καραβίας (Eurobank): Μέρισμα 30% φέτος, 50% το 2026

Στο σχεδιασμό για διανομή μερίσματος στάθηκε ο CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας το α' τρίμηνο του 2024.

Μιλώντας στους αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Καραβίας είπε πως η πληρωμή του μερίσματος που θα διανείμει η Eurobank και που αντιστοιχεί στο 30% των

κερδών του 2023 θα γίνει μόνο με μετρητά.

"Στόχος είναι το 2025 να διανεμηθεί το 40% των κερδών του 2024 και το 2026 το 50%. Για τις δύο αυτές επόμενες χρονιές θα εξετάσουμε την επιλογή η διάθεση να αποτελείται από ένα μείγμα μετρητών και share buy back", πρόσθεσε.

Για φέτος το μέρισμα θα κινηθεί άνω των 9 σεντ ανά μετοχή και η έγκριση αναμένεται τον Ιούνιο από τη Φρανκφούρτη. Εντός Ιουλίου θα υπάρξει η σχετική απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της τράπεζας.

Ελληνική Τράπεζα

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι αναφορές που έκανε ο κ. Καραβίας και για την Ελληνική Τράπεζα. Όπως είπε είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων πια η λήψη των εποπτικών εγκρίσεων για την εξαγορά μεριδίου συνολικού ύψους 55% στην Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο.

Επόμενο βήμα είναι η κατάθεση δημόσιας προσφοράς για διεύρυνση του ποσοστού από τη Eurobank, όπως ανέφερε ο κ. Καραβίας.

Τέλος, για την πιστωτική επέκταση του 2024 η διοίκηση της τράπεζας αναφέρθηκε στην καλή απόδοση του πρώτου τριμήνου, η οποία αποτελεί βάση για την επίτευξη του ετήσιου στόχου που προβλέπει νέες εκταμιεύσεις 2,3 δισ. ευρώ.

#Καραβίας #Eurobank #μερίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
karavias-eurobank-merisma-30-fetos-50-to-2026.htm
Τυχαία Θέματα