Δημοσκόπηση: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και η σύνθεση των αναποφάσιστων

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της για λογαριασμό του Alpha παρουσίασε απόψε (17/5) η Alco. Στο επίπεδο των συσπειρώσεων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 66%, με το 18% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 7% να επιλέγει την αποχή, το 3% του Δημοκράτες, το 3% τη Φωνή Λογικής, το 2% την Ελληνική Λύση

και το 1% άλλο κόμμα.

Ίδια ακριβώς συσπείρωση και για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει ψηφοφόρους προς: Τη Νέα Αριστερά 10%, «δεν έχω αποφασίσει» 10%, ΚΚΕ 4%, Άλλο κόμμα 4%, ΠΑΣΟΚ 2%, Κόσμος 2%, Αποχή 2%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 85%. Το κόμμα χάνει 7% προς του Δημοκράτες. 4% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν από 1% όσο και άλλα κόμματα, ενώ 1% κατευθύνεται προς την αποχή.

Στο τι ψήφισαν το 2023 όσοι δηλώνουν αναποφάσιστοι:

Νέα Δημοκρατία 46%
Δεν απαντώ 18%
ΣΥΡΙΖΑ 11%
Σπαρτιάτες 8%
Άλλο κόμμα 8%
ΠΑΣΟΚ 2%
Ελληνική Λύση 2%

Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρον οι εκλογές», «πολύ» απαντά το 22% και «αρκετά» το 36%. «Λίγο» δηλώνει το 21% και «καθόλου» το 20%.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, η Ελληνική Λύση δείχνει να υποδέχεται την πλειοψηφία τους με 36% και ακολουθεί η απάντηση «δεν έχω αποφασίσει» με 27%. Φωνή Λογικής δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 19%, Νίκη το 9% και άλλο κόμμα το 6%. Την αποχή δηλώνει πως θα προτιμήσει το 3%.

Στη δημοφιλία των υπουργών πρώτος καταγράφεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας με 27%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με 6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6% και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Δένδιας 50%, Κυριάκος Πιερρακάκης 24%, Άδωνις Γεωργιάδης 20%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 17%, Κωστής Χατζηδάκης 9%.

Δείτε εδώ το α' μέρος της δημοσκόπησης

#Alpha #Νέα_Δημοκρατία #συσπείρωση #alco #ΚΑΤΑΝΟΜΗ_ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ #ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα