Δημοσκόπηση: Double score ΝΔ-Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Άνοδος Βελόπουλου-Οι έδρες των κομμάτων

Διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, διευρύνοντας, παράλληλα τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ,

που ακολουθούν.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,1% και το ΠΑΣΟΚ 11,5%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 8,1%, ΚΚΕ με 6,6%, Νέα Αριστερά με 3,1%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, Νίκη με 2,4% και Φωνή Λογικής με 2,3%. Οι Δημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 2,0%, ενώ η Μερα25 1,8%.

Με αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 32,3% ΣΥΡΙΖΑ 16,0% ΠΑΣΟΚ 14,0% Ελληνική Λύση 9,9% ΚΚΕ 8,0% Νέα Αριστερά 3,8% Πλεύση Ελευθερίας 3,4% Νίκη 2,9% Φωνή Λογικής 2,8% Δημοκράτες 2,4% Μέρα25 2,2% Άλλο κόμμα 2,3%

Σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση, οι έδρες των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Το 60,6% των ερωτηθέντων σκοπεύει να «ρίξει» ψήφο δυσαρέσκειας, επιλέγοντας ένα κόμμα που θα δείχνει τη δυσαρέσκεια αυτή (80,8%), καθώς και με αποχή, άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο (19,2%), ενώ το 32,7% δήλωσε πως επιδιώκει τη σταθερότητα, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, η οποία «έχει πετύχει πολλά».

Ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Όσον αφορά το πρόσωπο που οι Έλληνες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, την πρωτιά κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 27,8%, ενώ ακολουθούν ο Στέφανος Κασελλάκης (8,8%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (7%). Σε απόσταση αναπνοής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, ενώ ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου (3,3%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (3,2%), ο Γιάννης Βαρουφάκης (2,7%), ο Αλέξης Χαρίτσης (1,2%) και ο Δημήτρης Νατσιός (1,1%). Το 28,4% απάντησε πως κανένας από τους παραπάνω πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος να κυβερνήσει.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Όσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, το 55,6% θεωρεί πως πήγε «θετικά» ή «μάλλον θετικά», έναντι 32,9% που αξιολόγησε «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» την επίσκεψη.

Συγκέντρωση Ράμα και ένταξη Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Όσον αφορά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, την περασμένη Κυριακή, το 57,7% δήλωσε πως διαφωνεί με την εκδήλωση, ενώ το 30% συμφωνεί με την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.

Επίσης, το 44,9% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την ένταξη του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 30,6% βλέπει θετικά την απόφαση αυτή.

#δημοσκόπηση #MRB #ευρωεκλογές #κόμμα #κόμματα #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-megalonei-to-provadisma-tis-nd--oi-edres-ton-kommaton.htm
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Μεγαλώνει, ΝΔ-,dimoskopisi, megalonei, nd-