ΑΑΔΕ: Ετοιμαζόμαστε να «ενοχλήσουμε» όσους δεν έχουν συνδέσει τα POS

Σε ενέργειες που περιορίζουν σημαντικά την δυνατότητα φοροδιαφυγής προχωρούν με σταθερά βήματα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως ανακοινώθηκε οι δηλώσεις ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι προσυμπληρωμένες.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε στο MEGA για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές

δηλώσεις.

«Κάθε χρόνο όλες οι δηλώσεις είναι προσυμπληρωμένες με τα δεδομένα που παίρνουμε από τους φορείς. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Φέτος για πρώτη φορά, είπαμε για 1,3 εκατ. πολίτες εάν τα δεδομένα είναι σωστά, δεν χρειάζεται να το υποβάλλουν εκείνοι αλλά θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία και μέχρι τις 26 μπορεί να γίνει μία τροποποιητική εάν υπάρχει λάθος. Θα αρχίσουμε να ειδοποιούμε με email τους πολίτες για αλλαγές. Στο myAADE app μπορούν να βλέπουν και το καθαριστικό τους εκεί», σημείωσε.

Σε σχέση με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», που αφορά στο «σαφάρι» για αύξηση εσόδων από τα 10 δισ. ευρώ της φοροδιαφυγής, είπε:

«Δικό μας καθήκον και έργο, μέσα από μία σειρά εργαλείων ψηφιοποίησης για την άμεση παρακολούθηση των συναλλαγών, είναι αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Ετοιμαζόμαστε να ‘’ενοχλήσουμε’’ εκείνους που δεν έχουν συνδέσει τα pos. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και επιβάλλουμε πρόστιμα».

Τέλος, σε σχέση με όσους δεν ασφαλίζουν το αυτοκίνητό τους ή δεν περνούν το αυτοκίνητό τους ΚΤΕΟ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί πλέον να το ελέγξει μέσα από μία ειδική πλατφόρμα.

«Έχουμε φτιάξει μία εφαρμογή τα κινητά των ελεγκτών που μπορεί να ‘’διαβάζει’’ την εικόνα και να βλέπει ο ελεγκτής εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ή είναι ανασφάλιστο το αυτοκίνητο και επιτόπου θα φτιάχνει το σημείωμα και να το στέλνει. Σε σχέση με πέρσι ο αριθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι διπλάσιος».

#Γιώργος_Πιτσιλής #Ανεξάρτητη_Αρχή_Δημοσίων_Εσόδων #φοροδιαφυγή #προσυμπληρωμένες_φορολογικές_δηλώσεις #myAADE #ΚΤΕΟ
Keywords
Αναζητήσεις
aade-etoimazomaste-na-enochlisoume-osous-den-echoun-syndesei-ta-pos.htm
Τυχαία Θέματα
ΑΑΔΕ, Ετοιμαζόμαστε, POS,aade, etoimazomaste, POS