D-Marin: Υποστηρίζει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία των θαλασσών

Με φιλόδοξους στόχους και επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference 2024”, η D-Marin επισφράγισε τη δέσμευσή της για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της ευθυγράμμισης με την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία επενδύει 700 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία και διαχείριση των ελληνικών θαλασσών και ακτών.

Από το 2014, η Διεθνής Διάσκεψη “Our Ocean” έχει καταφέρει να προσελκύσει περισσότερες από 2,160 πρωτοβουλίες αξίας περίπου 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η φετινή εκδήλωση «Our

Ocean 2024», συγκέντρωσε οργανισμούς για να εγκρίνουν εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες βιωσιμότητας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, συνοδευόμενες από ενημερώσεις σχετικά με την αποτελεσματική υλοποίηση των προηγούμενων πρωτοβουλιών.

Η D-Marin συνεργάστηκε με το συνέδριο “Our Ocean 2024” και συνέβαλε στην εκδήλωση χρηματοδοτώντας την αξιολόγηση του άνθρακα που παράγει, μια μέτρηση ζωτικής σημασίας για την αντιστάθμιση των εκπομπών της εκδήλωσης. Η D-Marin είναι γνωστή για την ισχυρή στρατηγική Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Διακυβέρνησης (ESG), με το όραμα να δημιουργήσει «Βιώσιμες Μαρίνες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές». Οι σημαντικές επενδύσεις της στην πράσινη τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και οι διάφορες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή της για ένα πιο πράσινο μέλλον.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρώην Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διαθέσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ για τη διατήρηση και προστασία των θαλασσών που θα διατεθούν σε δύο στάδια, έως το 2026 και το 2030. Η D-Marin αποτελεί βασική συνιστώσα της ελληνικής γαλάζιας οικονομίας, η οποία αποτελεί επίκεντρο των 21 δράσεων θαλάσσιας βιωσιμότητας της Ελλάδας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η D-Marin κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες αναψυχής παγκοσμίως από την EcoVadis, οργανισμό αξιολόγησης επιχειρηματικών πρακτικών βιωσιμότητας, για το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή της στο συνέδριο “Our Ocean 2024” και την πλήρη ευθυγράμμισή της με τους στόχους και τις δράσεις της εκδήλωσης.

Η Αρετή Πριοβόλου, Υπεύθυνη Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της D-Marin, δήλωσε: «Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προστασία των ωκεανών είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς πλανήτη. Γι' αυτό λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι μαρίνες λειτουργούν με βιώσιμο τρόπο, προστατεύοντας έτσι τη θάλασσα για τις μελλοντικές γενιές. Με τη δέσμευση να μειώσουμε τις εκπομπές κατά 42% έως το 2030, είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση των στόχων της. Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτύχουμε μόνοι μας, για τον λόγο αυτό είμαστε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση των συλλογικών προσπαθειών σε όλο τον κόσμο, καθώς η συλλογική δράση είναι απαραίτητη για να υπάρξει σημαντική πρόοδος. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το συνέδριο και υποστηρίζουμε ενεργά τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα τόσο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ηγεσίας των Νέων όσο και για την 9η Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς, αντιπροσωπεύοντας μια σημαντική προσπάθεια για τη μετρήσιμη αντιμετώπιση των εκπομπών της εκδήλωσης και την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη αντιστάθμιση τους».

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον Ωκεανό, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την D-Marin για την υποστήριξή της στο έργο υπολογισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την 9η Διάσκεψη ‘Our Ocean 2024’. Αυτή η συνεργασία στοχεύει να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα, διασφαλίζοντας έτσι ότι το συνέδριο είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο με αποτύπωμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, υπογραμμίζοντας τη σημασία των συνεργασιών μεταξύ κυβερνητικών φορέων και ιδιωτικών οργανισμών για την προώθηση πρωτοβουλιών περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε παγκόσμια κλίμακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα