Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή τη στιγμή που ο 71χρονος λογοτέχνης Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολεί εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί του δράστη:

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δράστης πλησιάζει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Ο Φίτσο φέρει τρία τραύματα από πυροβολισμούς: δύο στο χέρι του

και ένα στην κοιλιά του.

Άμεσα σπεύδουν στο σημείο οι άνδρες της ασφάλειας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ενώ επικρατεί το απόλυτο χάος.

Κρίσιμες για την υγεία του Σλοβάκου πρωθυπουργού είναι οι επόμενες ώρες, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Φίτσο «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. «Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα και υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά» αναφέρεται χαρακτηρτιστικά.

#AHORA – Imágenes que muestran el momento del ataque al primer ministro eslovaco, Robert Fico. Via @AlertaNews24pic.twitter.com/iZxiYNOYON

— DatoWorld (@DatosAme24) May 15, 2024

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο HN, ως δράστης αναγνωρίστηκε ένας 71χρονος Σλοβάκος συγγραφέας, γνωστός στη Σλοβακία. Πρόκειται για τον Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις φορές κατά του Φίτσο, τραυματιζοντάς τον, πιθανόν, στην κοιλιά και στο στήθος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Χάντλοβα, στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά ο Σλοβάκος πρωθυπουργού, ανέφερε ότι οι «ζωτικές του λειτουργίες» έχουν σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας πως είχε τις αισθήσεις του, πριν μεταφερθεί σε άλλη νοσηλευτική μονάδα.

Η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Σλοβακίας,vinteo, slovakias