Ποδηλατοβόλτα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στην πόλη του Ρεθύμνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15ης Μαΐου 2024 η ποδηλατοβόλτα γνωριμίας και υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η ποδηλατοβόλτα είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές του Π.Κ. στο Ρέθυμνο τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, λόγω αναβολής, η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη με την συμμετοχή

φοιτητών και φοιτητριών που είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα στην παλιά μας πόλη και να περιηγηθούν με τα ποδήλατα τους στα μνημεία του ιστορικού κέντρου. Σε όσους συμμετέχοντες δεν διέθεταν ιδιωτικά ποδήλατα, διατέθηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Ρεθύμνης. 

Ξεκινώντας από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και με την συνοδεία αθλητών – ποδηλατών του συλλόγου «ΑΤΛΑΣ» οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έκαναν  το γύρο της παλιάς πόλης και είχαν μια χαλαρή ποδηλατική βόλτα στα γραφικά στενά της. Μαζί τους ήταν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Γασπαράκης καθώς και η πρώην Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία και είχε πάρει την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης για το περασμένο φθινόπωρο. Στην όμορφη ποδηλατική παρέα συμμετείχε και ο κ. Βαγγέλης Πετρουλάκης ως  Bike Embassador της πόλης του Ρεθύμνου.

Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία, όχι μόνο γιατί ήταν μια ευκαιρία γνωριμίας με την πόλη αλλά και γιατί έδωσε την δυνατότητα σε φοιτητές που αγαπούν το ποδήλατο να γνωριστούν με αθλητές – ποδηλάτες και να έρθουν σε επαφή με ένα επίσημο αθλητικό φορέα, του οποίου μπορούν να γίνουν μέλη και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων.

Μάλιστα, συμφώνησαν πως η ποδηλατοβόλτα μπορεί να αποτελέσει μια μόνιμη εκδήλωση στο ετήσιο πρόγραμμα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στην πόλη του Ρεθύμνου και με τις σκέψεις αυτές ανανεώθηκε το ραντεβού για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τον προσεχή Οκτώβριο.   

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης ευχαριστεί θερμά όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία που διέθεσε τα ποδήλατα του δήμου μας. Ιδιαιτέρως τον κ. Μάριο Δρετουλάκη για την συμβολή του.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχες ποδηλατοβόλτες γίνονται πάντως κάθε Τετάρτη απόγευμα και είναι ανοιχτές για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα