Δροσερή πανακότα

Υλικά2 κ. σ. νερό1 κ. σ. ζελατίνη σε σκόνη χωρίς γεύση2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος1 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα1/4 φλ. τσαγιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιαςΜια πρέζα αλάτιΓια τη γαρνιτούρα: 10- 12 φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες, 2 κ. σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμουΕκτέλεσηΤοποθετήστε το νερό σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε από πάνω τη ζελατίνη και αφήστε την να διαλυθεί για 5 λεπτά.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεστάνετε το μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να
εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες, λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια και το αλάτι.Προσθέστε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι.Αδειάστε προσεκτικά τη ζεστή κρέμα σε έξι φορμάκια. Καλύψτε τα φορμάκια με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να παγώσουν για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.Προσθέστε τις κομμένες φράουλες και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τους φυσικούς τους χυμούς.Αναποδογυρίστε τα φορμάκια με την πανακότα σε ένα πιάτο γλυκού και χτυπήστε ελαφρά για να ξεκολλήσει πιο εύκολα.Γαρνίρετε με φράουλες και λίγο από το χυμό τους στην κορυφή κάθε πανακότας.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα