Αντιδράσεις σε κολέγιο αφροαμερικανών για την ομιλία Μπάιντεν σε αποφοίτους

Φοιτητές και μέρος του προσωπικού στο κολέγιο Μόρχαους στην Ατλάντα αντιδρούν στον πρόσκληση προς τον Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει ομιλία προς τους αποφοίτους, πρόσκληση που έρχεται εν μέσω των κινητοποιήσεων κατά του πολέμου στο Ισραήλ, οι οποίες σαρώνουν τα αμερικανικά ιδρύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του αύριο Κυριακή, ενώ θα λάβει και τιμητικό δίπλωμα από το κολέγιο.

Η επιλογή του Μπάιντεν έχει και πολιτική σημασία, αναφέρει το BBC, καθώς η Τζόρτζια, στην οποία βρίσκεται το κολλέγιο, είναι μια πολιτεία

κρίσιμη για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Από την άλλη πλευρά, το Μόρχαους είναι ένα από τα πάνω από 100 στις ΗΠΑ που παραδοσιακά προσελκύουν αφροαμερικανούς και το μόνο από αυτά που είναι αρρένων.

Οι νέοι Αφροαμερικανοί είναι ένα από τα κοινά που ενδιαφέρουν τον Μπάιντεν για την επανεκλογή του, πόσο μάλλον στη Τζόρτζια την οποία ο Μπάιντεν κέρδισε το 2020 με μόλις 12.000 ψήφους έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα από άλλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στο Μόρχαους δεν έχουν γίνει διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο η ανακοίνωση ότι ο Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία κινητοποίησε τους σπουδαστές, κάποιοι από τους οποίους ζήτησαν να ακυρωθεί.

Η δυσαρέσκεια έκανε την εμφάνισή στην ψηφοφορία για να δοθεί στον πρόεδρο τιμητικό διδακτορικό. Αν και καθαρά διαδικαστική, το αποτέλεσμα μεταξύ των διδασκόντων ήταν 50-38.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα