Οδηγούσε ανάποδα επί 165 χλμ. στην εθνική οδό – Έπεσε στο μπλόκο και σκοτώθηκε

Από τις 7 και 15 το πρωί ένας 48χρονος με ψυχολογικά προβλήματα, κάτοικος του Σταυρού Φαρσάλων μπήκε ανάποδα στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από τον ανισόπεδο κόμβο του Βελεστίνου οδήγησε επί περίπου 165 χιλιόμετρα το λευκό Opel Astra ανάποδα στο

ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τελικά σταμάτησε πέφτοντας στο μπλόκο που είχε στηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τα διόδια της Τραγάνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας είδαν το λευκό Opel να μπαίνει στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη αλλά να κινείται προς Αθήνα με ταχύτητα που έφτανε ακόμη και στα 130 χλμ. την ώρα.

Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να διακόψουν την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη προκειμένου ο οδηγός να μην συναντήσει άλλα οχήματα στην διαδρομή του. Η κίνηση αυτή ήταν, όπως φαίνεται, ο λόγος που δεν θρηνούμε θύματα.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο οδηγός του Opel, όσες φορές τον πλησίασαν, χτύπησε τα περιπολικά, χτυπώντας τα και από μπροστά και από πίσω, ενώ πετούσε και αντικείμενα - έγγραφα κατά πάσα πιθανότητα - από το παράθυρό του.

Μετά από περίπου 1,5 ώρα το τέλος της διαδρομής και της ζωής του οδηγού σημειώθηκε πάνω σε ένα μπλόκο που είχε στηθεί με φορτηγά και περιπολικά. Ο 48χρονος έπεσε με δύναμη στα άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστεί ένας 43χρονος οδηγός φορτηγού που ήταν πεζός στο σημείο.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο δράστης ήταν κάτοικος Σταυρού Φαρσάλων που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο προς το παρόν τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα