Βραστό κέικ σοκολάτας

Συστατικά

550 γρ. ξινόγαλο160 γρ. κουβερτούρα40 γρ. βούτυρο, παγωμένο20 γρ. κονιάκ1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας400 γρ. ζάχαρη καστανήξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. αλάτι60 γρ. κακάο600 γρ. νερό, βραστό

Για το σερβίρισμα

παγωτό βανίλιαζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
το βούτυρο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, 180 γρ. ζάχαρη και το ξύσμα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροκακαομένο ταψί 25×35 εκ.Σε ένα μπολ βάζουμε 220 γρ. ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος στο ταψί.Ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του μείγματος.Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτάΣερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ζάχαρη άχνη.



akispetretzikis.com

The post Βραστό κέικ σοκολάτας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα