Τα αξεσουάρ που έχεις ανάγκη εσύ και… το κινητό σου!

Το νέο σου smartphone λάμπει στα χέρια σου, περιμένοντας υπομονετικά να σου χαρίσει ό,τι καλύτερο έχει για ‘σένα η τεχνολογία. Κάτι όμως δεν πρέπει να κάνεις κι εσύ για αυτό;

Στη διάθεσή σου βρίσκεται μια σειρά από χρήσιμα gadgets και αξεσουάρ ειδικά κατασκευασμένα για smartphones που θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη συσκευή σου και τις δυνατότητές της. Τι κάνει όμως το καθένα από αυτά και ποια η χρησιμότητά του; Έλα να τα δούμε ένα προς ένα.

Θήκη

Ξεκινάμε

από τα βασικά. Το τελευταίο που θες για το ολοκαίνουριο και απαστράπτον smartphone σου, είναι να αποκομίσει κάποιο ράγισμα, γρατζούνισμα ή άλλη φθορά στο σώμα του εξ αιτίας κάποιας πτώσης ή εν πάση περιπτώσει μίας ατυχούς στιγμής. Γιατί να μην το πλαισιώσεις με μία θήκη προστασίας λοιπόν η οποία θα αναλάβει να το προστατέψει από τις… κακοτοπιές της καθημερινότητας; Διάλεξε τον τύπο που καλύπτει τα «θέλω» σου και αναδεικνύει το design της συσκευής σου, βρες το κατάλληλο χρώμα και έχε το κεφάλι σου ήσυχο!

Μεμβράνη & Γυαλί προστασίας

Ό,τι είπαμε πιο πάνω για το σώμα του smartphone ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και για την οθόνη του. Ίσα-ίσα μάλιστα που εδώ ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος αφού αφ’ ενός η οθόνη έχει μικρότερες αντοχές από το σώμα και αφ’ ετέρου σε περίπτωση ζημιάς το κόστος επισκευής είναι σημαντικά μεγαλύτερο (άσε που επηρεάζεται άμεσα και η όλη εμπειρία χρήσης της συσκευής). Η λύση πάντως είναι εξαιρετικά απλή: μία μεμβράνη ή ένα γυαλί προστασίας θα απορροφήσουν όλη τη ζημιά στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρώντας την οθόνη σου σώα και αβλαβή.

Ακουστικά

Τα ακουστικά (ή hands-free) είναι ένα ακόμα must αξεσουάρ για κάθε smartphone. Ό,τι κι αν κάνεις -αθλείσαι, οδηγείς, περπατάς ή εργάζεσαι- θα σου δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, επιτρέποντάς σου να ακούς μουσική και να επικοινωνείς έχοντας τα χέρια σου ελεύθερα. Οι επιλογές σου είναι άπειρες και καλύπτουν κάθε budget και ανάγκη. Με μία ασύρματη πρόταση θα έχεις ακόμα μεγαλύτερη άνεση γλιτώνοντας παράλληλα τα καλώδια. Μπορείς να επιλέξεις μάλιστα σετ με τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου ώστε να συγκεντρώνεσαι αποτελεσματικότερα σε αυτό που κάνεις χωρίς να απασχολούν οι ήχοι του περιβάλλοντός σου.

Φορτιστής

Ελπίζουμε πως δε χρειάζεται να σου υπογραμμίσουμε τη σημασία ενός καλού φορτιστή. Ποιος θα αναλάβει άλλωστε να γεμίσει τη μπαταρία της συσκευής σου όταν εκείνη αδειάσει, επιτρέποντάς σου να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την τελευταία για ακόμα περισσότερο; Αυτό που πρέπει να φροντίσεις όσον αφορά στον φορτιστή, είναι να επιλέξεις μοντέλο που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τεχνολογία φόρτισης του smartphone σου, έτσι ώστε να ξεμπερδεύεις με το γέμισμα της μπαταρίας του σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Το τελευταίο που θες εξ άλλου είναι να… πατάς pause στη ζωή σου, απλά επειδή περιμένεις το κινητό σου να φορτίσει!

Καλώδια

Αν και η ζωή μας οδεύει ολοταχώς προς μία πραγματικότητα χωρίς καλώδια όπου όλα θα γίνονται ασύρματα, εμείς θα σε συμβουλεύαμε να μην υποτιμήσεις τη χρησιμότητά τους. Αρχικά θα χρειαστείς ένα αξιόπιστο καλώδιο για τη φόρτιση της συσκευής σου, είτε μέσω φορτιστή, είτε μέσω powerbank ή άλλης συσκευής. Προαιρετικά μπορείς να προμηθευτείς και ένα ακόμα για να στέλνεις απ’ ευθείας εικόνα σε οθόνη ή τηλεόραση μέσω HDMI/mini HDMI. Αυτό για το οποίο θα πρέπει να βεβαιωθείς είναι πως το καλώδιο που θα επιλέξεις είναι αρκετά ανθεκτικό ενώ αν μπορείς να προτιμήσεις ένα από πλεγμένο κορδόνι, θα γλιτώσεις και τα… μπλεξίματα.

Powerbanks

Ξέχνα μια για πάντα το άγχος της πρίζας με τη βοήθεια ενός powerbank. Δε χρειάζεται να είσαι «power user» για να… ξεζουμίσεις τη μπαταρία της συσκευής σου -συμβαίνει σε όλους. Αυτό για το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστείς ωστόσο, είναι να ξεμείνεις από μπαταρία σε μέρος χωρίς πρίζα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Ένα powerbank λοιπόν θα σώσει την κατάσταση. Στην ουσία μιλάμε για μία μπαταρία, μέσω της οποίας θα φορτίσεις smartphones και άλλες συσκευές. Βρες χωρητικότητα, μέγεθος και σχήμα που να σε καλύπτουν και δώσε παράταση ζωής στη μπαταρία του κινητού σου.

Κάρτα μνήμης

Αν η συσκευή σου δέχεται κάρτες μνήμης, τότε η αγορά μίας τέτοιας θα πρέπει να είναι βασική σου προτεραιότητα (ει δυνατόν προμηθεύσου τη παρέα με το ίδιο το smartphone). Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζεις τη μέγιστη χωρητικότητα που υποστηρίζει το κινητό σου, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσεις τον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στη διάθεσή σου. Από εκεί και πέρα επίλεξε μία πρόταση από κατασκευαστή που ξέρεις και εμπιστεύεσαι με όσο το δυνατόν υψηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσεις μία απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης.

Φορητό ηχείο

Καλά τα ακουστικά για πριβέ καταστάσεις, καλά και τα ενσωματωμένα ηχεία της συσκευής σου για κάτι πιο δυνατό αλλά ας μη γελιόμαστε: δεν πρέπει να περιμένεις και τίποτα το ιδιαίτερο από αυτά. Αντιθέτως, αν σκοπεύεις να παρτάρεις ατελείωτα με την παρέα σου, ένα φορητό ηχείο θα σου επιτρέψει να μεταμορφώσεις τη συσκευή σου στο απόλυτο party gadget! Μη σε ξεγελά το μέγεθός τους: αν και τόσα δα, τα φορητά ηχεία αποδίδουν άκρως εντυπωσιακό ήχο, με υψηλή ένταση και βαθύ μπάσο, ενισχύοντας κάθε εμπειρία ψυχαγωγίας, είτε παίζεις μουσική, είτε streamάρεις την αγαπημένη σου ταινία.

Key finder

Είσαι απ’ αυτούς που αναρωτιούνται συχνά-πυκνά πού βρίσκονται τα κλειδιά τους; Αν τυχαίνει να ξεχνάς κλειδιά, πορτοφόλι ή άλλα αντικείμενα, τότε ένα key finder είναι ό,τι πρέπει. Θα το τοποθετήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα στο μπρελόκ, την τσάντα, το card holder ή το πορτοφόλι σου και συνδέοντάς το με το smartphone σου, θα γνωρίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται. Ανάλογα με τη συσκευή που θα διαλέξεις, θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής ringtones και ειδοποιήσεων, καθώς επίσης και τον έλεγχο συσκευών από το οικοσύστημα του έξυπνου σπιτιού σου.

Αξεσουάρ αποστείρωσης

Ζούμε σε εποχές που άπαντες προσπαθούν να αποφύγουν τα μικρόβια όσο το δυνατόν περισσότερο. Έλα που έρχεσαι όμως σε επαφή με το smartphone σου δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- φορές τη μέρα, έχοντας ακουμπήσει ποιος ξέρει πού πριν. Διατήρησε τη συσκευή σου καθαρή και την υγεία σου ακμαία με τα κατάλληλα αξεσουάρ αποστείρωσης, φροντίζοντας να την απολυμαίνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από καθαριστικά μαντηλάκια μέχρι φορητούς αποστειρωτές και τσάντες αποστείρωσης με ακτίνες UV, τα εν λόγω αξεσουάρ θα διατηρήσουν τη συσκευή σου πεντακάθαρη, προστατεύοντάς την από τα μικρόβια της καθημερινότητας.

Πηγή: protothema.gr

The post Τα αξεσουάρ που έχεις ανάγκη εσύ και… το κινητό σου! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα