Με εξοπλισμό τύπου...Ghostbusters μπορεί να κυκλοφορούν σε λίγο καιρό οι αστυνομικοί στην Βρετανία

Με εξοπλισμό που θα θυμίζει αυτόν των τεσσάρων θρυλικών κυνηγών φαντασμάτων της μεγάλης οθόνης, Ghostbusters μπορεί να κυκλοφορούν σε λίγο καιρό οι αστυνομικοί στην Βρετανία. Ωστόσο αυτοί δεν θα είναι στο κατόπι φαντασμάτων αλλά...ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ. 

Ο Gavin Stephens, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC), είπε ότι ελπίζει ότι η ”πειραματική” τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τις αρχές να βάλουν ένα φρένο στην δράση

χρηστών αυτής της κατηγορίας δίκυκλων, που πολύ συχνά εμπλέκονται σε αδικήματα όπως ληστείες στο δρόμο και σε κλοπές κινητών τηλεφώνων πεζών. 

Το gadget που εξετάζεται να διατεθεί στους αστυνομικούς, θα θυμίζει ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης ενώ ο Stephens έκανε παραλληλισμούς αυτού με τον εξοπλισμό των Ghostbusters που έχουμε δει σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η συσκευή ”εκτοξεύει” έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό στοχεύοντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ και το σήμα που στέλνει ”μπερδεύει”  τον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λαμβάνει σήμα πως υπερθερμαίνεται.

Ο κινητήρας, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας, στη συνέχεια σβήνει, ακινητοποιώντας το όχημα.

Επίδειξη της συσκευής, όπως αναφέρει το Skynews, έγινε στην αστυνομία κατά την έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας στο Farnborough του Hampshire, νωρίτερα φέτος, αλλά είναι απίθανο να είναι διαθέσιμη για χρήση για αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Stephens, η συσκευή ”έχει τη δυνατότητα να  χρησιμοποιηθεί και σε οχήματα με κανονική μηχανή εσωτερική καύσης.

Όπως τονίζουν οι αρχές η ευρεία χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ έχει αλλάξει τη φύση των καταδιώξεων από την αστυνομία καθιστώντας αυτή πιο δύσκολη.

Έτσι, αυτές οι νέες συσκευές είναι ”ακριβώς το είδος της νέας τεχνολογίας που χρειαζόμαστε” όπως πρόσθεσε ο Stephens. 

Related...Γιατί είναι αθέατη: Ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε την «άγνωστη» πλευρά της ΣελήνηςΛύση στην μυστηριώδη εξαφάνιση της Mary Pultz: Ταυτοποίηση των λειψάνων της μετά από 56 χρόνιαΚολοράντο: Αγρότης πιστεύει πως εξωγήινοι επιτέθηκαν σε αγελάδα του
Keywords
Τυχαία Θέματα