Κουίνσλαντ: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καταγγέλλει ότι της έδωσαν ναρκωτικά και τη βίασαν

Μια σοβαρή καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Brittany Lauga και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, αφού προηγουμένως της έδωσαν ναρκωτικά. 

Η Lauga είπε ότι δέχτηκε επίθεση σε μια βραδινή έξοδο στην εκλογική της περιφέρεια Yeppoon.

«Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε συμβαίνει σε πολλούς από εμάς», είπε η πολιτικός.

Το περιστατικό ξεσήκωσε νέες διαμαρτυρίες γυναικών κατά της βίας.

Η Brittany Lauga 37 ετών, πήγε σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια

στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου.

«Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία φαρμάκων στο σώμα μου, τα οποία δεν έπαιρνα», είπε σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι η ουσία την είχε επηρεάσει «σημαντικά».

Η Αστυνομική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ (QPS) επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί ερευνούσαν μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σχετικά με ένα περιστατικό στο Yeppoon την Κυριακή.

Η Brittany Lauga φέρεται να επικοινώνησε με άλλες γυναίκες που είπαν ότι τους είχαν δώσει χωρίς τη θέλησή τους ναρκωτικά το ίδιο βράδυ, αναφέρει το BBC.

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε τις κοινωνικές συναναστροφές στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης», είπε η 37χρονη πολιτικός προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να «θεραπευθεί σωματικά και συναισθηματικά».

Η αστυνομία είπε ότι δεν έχουν γίνει επιπλέον αναφορές στην ίδια περιοχή, αλλά ζητά από όποιον έχει πληροφορίες ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Το QPS λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις αναφορές για ναρκωτικές ουσίες στα ποτά και διερευνά τις αναφορές κατά περίπτωση και συχνά σε συνδυασμό με άλλα αδικήματα όπως η σεξουαλική επίθεση», αναφέρει η αστυνομία.

Η Brittany Lauga  είναι στο κοινοβούλιο για σχεδόν μια δεκαετία και εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

Η υπουργός Στέγασης του Κουίνσλαντ, Meaghan Scanlon, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «σοκαριστικούς» και «τρομακτικούς», 

«Η Brittany είναι συνάδελφος, είναι φίλη, είναι μια νεαρή γυναίκα στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ και αυτά είναι πραγματικά συγκλονιστικά πράγματα που διαβάζεις», είπε η Scanlon.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Lauga MP (@brittanylauga)

″Είναι απαράδεκτο οι γυναίκες να γίνονται δυσανάλογα θύματα ενδοοικογενειακής, οικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τις γυναίκες και να σταματήσουμε τη βία”.

Στην Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία το 2024 σκοτώνεται μια γυναίκα κάθε 4 ημέρες.

Τον Απρίλιο, ο Joel Cuachi μαχαίρωσε έξι ανθρώπους μέχρι θανάτου σε ένα εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ.

Πέντε από τα θύματα ήταν γυναίκες και ο αστυνομικός επίτροπος της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε στο ABC News της Αυστραλίας ότι ήταν «προφανές» ότι εστίαζε στο να βλάψει γυναίκες.

Ένα κύμα διαδηλώσεων έλαβε χώρα ως απάντηση στην επίθεση, με τους διαδηλωτές να ζητούν να κηρυχθεί η έμφυλη βία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι για να την σταματήσουν.

Related...Η χώρα όπου ο βιασμός εντός γάμου δεν είναι έγκλημαΣυναγερμός στις ΗΠΑ: Δύο κυνηγοί πέθαναν από την ασθένεια των «ζόμπι» ελαφιώνΤο TikTok δεν πωλείται, απαντούν στις ΗΠΑ οι Κινέζοι ιδιοκτήτες του
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουίνσλαντ, Υγείας,kouinslant, ygeias