Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον αμετανόητο πρώην σύζυγο

Φωτογραφία αρχείου

Ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία θα ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, οδηγήθηκε ο 50χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για το έγκλημα.

Ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως μαχαίρωσε θανάσιμα τη 40χρονη γυναίκα στη μέση του δρόμου, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος

για τη δολοφονία της 40χρονης επρόκειτο σήμερα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που είχε καταγγείλει η γυναίκα στις 7 Μαίου, υπόθεση που είχε αναβληθεί για κρείσσονες αποδείξεις. Έτσι, νωρίτερα σήμερα οι συνήγοροι του 50χρονου σε αυτήν την υπόθεση ζήτησαν νέα αναβολή, λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025.

Για την υπόθεση του αυτοφώρου ο δράστης της δολοφονίας κατηγορείται για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη. Το δικαστήριο είχε διατάξει την άρση της κράτησης του 50χρονου λόγω της αναβολής πέραν του τριημέρου, γεγονός που πλέον εκτιμάται ως ενδεχομένως εσφαλμένη κίνηση, ειδικά αν ήταν σε γνώση του πως ο δράστης ήταν υπότροπος.

«Ο δράστης ήταν μέχρι αργά στο τόπο του εγκλήματος»

Το πρωί της Παρασκευής μια αυτόπτης μάρτυρας προέβη σε μια συγκλονιστική καταγγελία λέγοντας πως ο δράστης ακόμα και ώρες μετά το συμβάν ήταν πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονίας ακόμα κι όταν η αστυνομία ήταν εκεί.

Μέχρι αργά το πρωί και σχεδόν μέχρι να τελειώσει η επιτόπια έρευνα των Αρχών και να απομακρυνθεί η σορός της 40χρονης, ο δράστης, που συνελήφθη πολλές ώρες αργότερα, στην Φυλή, βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος, ένα στενό κάτω απο εκείνο που βρισκόταν νεκρή η εν διαστάσει σύζυγος του και παρατηρούσε τις κινήσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων.

«Ο σύντροφος μου που δουλεύει σε οικοδομή είδε τον δράστη να βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ένα στενό κάτω από το σημείο που ήταν νεκρή η γυναίκα μέχρι τις 08:30 – 09:00 το πρωί, για ώρες δηλαδή μετά από την δολοφονία», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, ανέφερε ακόμη ότι «ενημερώσαμε την Αστυνομία ότι ένας εύσωμος άνδρας που φέρεται αμήχανα ήταν στο από κάτω στενό και ένας αστυνομικός μου είπε ότι όλα είναι καλά, δεν ξέρω όμως καν αν έλεγξε ή όχι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikastiko.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑλλάζοντας την αφήγηση στην έμφυλη βία«Ροζ Πάνθηρες»: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο μελών της διεθνούς συμμορίαςΛαμία: Τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα - 3 άτομα στο νοσοκομείο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυναικοκτονία, Μενίδι, Δίωξη,gynaikoktonia, menidi, dioxi