Εκπληκτική πόρτα από τους Πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης βρέθηκε κατά τύχη στο Κεντ (Φωτό)

Μια σκαλισμένη ξύλινη πόρτα που βρέθηκε τυχαία στην κορυφή ενός μεσαιωνικού πυργίσκου διαπιστώθηκε ότι είναι ένα «εκπληκτικό» κειμήλιο, καλυμμένο με γκράφιτι, από τους Πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης - συμπεριλαμβανομένου ενός σκαλίσματος που θα μπορούσε να απεικονίζει τον κατά φαντασία απαγχονισμό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Πάνω από 50 μεμονωμένα σκαλιστά γκράφιτι διαθέτει η πόρτα της δεκαετίας του 1790 και εικάζεται ότι λαξέυτηκαν από βαριεστημένους Αγγλους στρατιώτες, που διανυκτέρευαν στο Κάστρο Ντόβερ του Κεντ, όταν η Βρετανία βρισκόταν σε πόλεμο με τη Γαλλία

στον απόηχο της Γαλλικής Επανάστασης.

Περιλαμβάνουν το λεπτομερές σκάλισμα ενός ιστιοφόρου, έναν περίτεχνο σταυρό και εννέα μεμονωμένες σκηνές ατόμων που απαγχονίζονται - το ένα εκ των οποίων φορά ένα καπέλο ίδιο με αυτό του Ναπολέοντα. Πολλά από τα σκαλίσματα υποδηλώνουν την ενασχόληση των στρατιωτών με τις δημόσιες εκτελέσεις - κάτι συνηθισμένο για εκείνη την εποχή.

Η απλή ξύλινη πόρτα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια στην κορυφή του πύργου του Αγίου Ιωάννη, στην οποία για περισσότερο από έναν αιώνα ήταν αδύνατη η πρόσβαση. Οταν πρωτοβρέθηκε ήταν καλυμμένη με παχιά στρώματα μπογιάς που έκρυβαν πολλά από τα «γκράφιτι». Μόνο όταν αφαιρέθηκε πρόσφατα για συντήρηση, με την προσεκτική απομάκρυνση του χρώματος, ήρθαν στο φως οι πλήρεις λεπτομέρειες των σκαλισμάτων της πόρτας.

Το συγκεκριμένο μεσαιωνικό δωμάτιο στην κορυφή του κάστρου είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 18ου αιώνα ως παρατηρητήριο. Μέλη των πολιτοφυλακών που στάθμευαν εκεί πιθανότατα θα είχαν τοποθετηθεί εντός του για ώρες και θα στράφηκαν σε καλλιτεχνικές «δημιουργίες» για να περάσει η ώρα.

Αλλα σκαλίσματα απεικονίζουν ένα ιστιοπλοϊκό πλοίο και ένα δισκοπότηρο με περίτεχνο σταυρό (πιθανώς να αντιπροσωπεύει τη χριστιανική θεία κοινωνία). Η πόρτα από τον πύργο του Αγίου Ιωάννη θα εκτεθεί στο Κάστρο του Ντόβερ τον Ιούλιο ως μέρος της έκθεσης Dover Under Siege.

Πηγή: Guardian

Related...Σπάνιες αφίσες και κεραμικά του Πικάσο στους ΔελφούςΜαγική αποκάλυψη στην Αλεξάνδρεια: Το Ιδρυμα Ωνάση αποκατέστησε την οικία Κωνσταντίνου ΚαβάφηΜυστράς: Συντηρείται ο διάκοσμος στο Παλάτι και στο Ναό της Οδηγήτριας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκπληκτική, Πολέμους, Γαλλικής Επανάστασης, Κεντ Φωτό,ekpliktiki, polemous, gallikis epanastasis, kent foto