Έφηβος πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από πρόκληση στα social media

Ενας έφηβος από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που συμμετείχε σε μια πρόκληση με πικάντικο τσιπ τορτίγιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέθανε από την κατάποση υψηλής ποσότητας εκχυλίσματος πιπεριάς τσίλι, σύμφωνα με τη νεκροψία.

Ο έφηβος, ηλικίας 14 ετών, πέθανε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, λίγο αφότου έφαγε το πατατάκι. Οταν κλήθηκε η αστυνομία στο σπίτι του δεν ανταποκρινόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η καρδιοπνευμονική ανακοπή «στο πλαίσιο κατάποσης τροφικής ουσίας με υψηλή συγκέντρωση καψαϊκίνης». Το 14χρονο αγόρι είχε επίσης συγγενές καρδιακό ελάττωμα, σύμφωνα με την νεκροτομή.

Η εταιρεία Paqui που παράγει τα συγκεκριμένα πατατάκια ζήτησε από τους λιανοπωλητές να σταματήσουν την πώληση του προϊόντος λίγο μετά τον θάνατο του Χάρις.

Το τσιπ, που πωλείται μεμονωμένα για περίπου 10 δολάρια, είναι τυλιγμένο σε φύλλο αλουμινίου και είναι τοποθετημένο σε κουτί με σχήμα φέρετρου, που περιέχει την προειδοποίηση ότι προορίζεται για την «εκδικητική απόλαυση της έντονης ζέστης και του πόνου». Η προειδοποίηση σημειώνει ότι το τσιπ προορίζεται για κατανάλωση μόνο από ενήλικες και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Παρά την προειδοποίηση, τα παιδιά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το αγοράσουν. Υπήρξαν αναφορές από όλη τη χώρα για εφήβους που ασθένησαν μετά τη συμμετοχή τους στην πρόκληση, συμπεριλαμβανομένων τριών μαθητών λυκείου της Καλιφόρνια που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκε και σε ένα σχολείο της Μινεσότα, όταν επτά μαθητές ένιωσαν αδιαθεσία αφού συμμετείχαν στην πρόκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΑλγερία: «Απαχθείς» άνδρας που θεωρούνταν νεκρός εδώ και 27 χρόνια βρέθηκε στο κελάρι του γείτοναΠαρβοϊός: Γιατί συνδέθηκε με τον θάνατο του παιδιού 3,5 ετών στη ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Κλείδωσαν 5χρονο στο σπίτι και έφυγαν - Συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφηβος,efivos