Intervision: Ο Πούτιν θέλει να «αναστήσει» τη σοβιετική «αντι-Eurovision» μαζί με την Κίνα

Όλοι ξέρουν τηEurovision- ωστόσο πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι ήταν ο διαγωνισμός τραγουδιού Intervision- μια σοβιετική «αντι-Eurovision» για το Ανατολικό Μπλοκ του Ψυχρού Πολέμου που δεν «έζησε» για πολύ, καθώς γινόταν για ένα διάστημα τη δεκαετία του 1960, μετά σταμάτησε και άρχισε ξανά από το 1977 ως το 1980. Προοριζόταν ως απάντηση στο δυτικό ποπ υπερθέαμα και γινόταν στην Τσεχολοβακία και στην Πολωνία.

Διοργανωτής

ήταν η Intervision, τo δίκτυο των τηλεοπτικών σταθμών του Ανατολικού Μπλοκ. Η πρώτη περίοδος του ISC (Intervision Song Contest) ήταν το 1965-1968, ακολούθησε το 1977-1980 και έγινε μια σύντομη επαναφορά το 2008, καθώς και κάποιες προσπάθειες το 2014 και το 2015 που δεν απέδωσαν καρπούς.

Μετά τον αποκλεισμό και την απόσυρση της Ρωσίας από τη Eurovision λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού άρχισε να εξετάζει σχέδια επιστροφής της Intervision- και, μιλώντας στο Xinhua στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε πως «σκοπεύουμε να προωθήσουμε νέα formats αλληλεπίδρασης, όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός Δημοφιλούς Τραγουδιού Intervision. Η Κίνα είναι εταίρος- κλειδί σε αυτό το εγχείρημα, που έχει σκοπό να εξαπλώσει και να καταστήσει δημοφιλή τις εθνικές σχολές τραγουδιού».

Πριν τις δηλώσεις Πούτιν, η «ανάσταση» της Intervision είχε αναφερθεί από το TASS, που έλεγε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να διοργανώσει τον διαγωνισμό ξανά, και εξετάζονται επτά χώρες για να συμμετέχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Intervision, Πούτιν, -Eurovision, Κίνα,Intervision, poutin, -Eurovision, kina