«Furiosa»: Το πρίκουελ του Mad Max ξεσήκωσε τις Κάννες

Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, ανάμεσα στην Άνια Τέιλορ-Τζόι και τον Κρις Χέμσγουορθ, Φεστιβάλ Καννών, 15 Μαΐου 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Εννέα χρόνια μετά το ντεμπούτο του «Mad Max: Fury Road» στη Νότια Γαλλία, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ είναι και πάλι στην Κρουαζέτ. Σύμφωνα με το Variety, το κοινό στην παγκόσμια πρεμιέρα του πρίκουελ «Furiosa:

A Mad Max Saga», που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου, στο Φεστιβάλ Καννών, υποδέχτηκε την νέα ταινία του με ένα ενθουσιώδες standing ovation διάρκειας έξι λεπτών.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, η πρωταγωνίστρια Άνια Τέιλορ-Τζόι, η οποία υποδύεται την Furiosa, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Σαρλίζ Θερόν, έστελνε φιλιά στην κάμερα, ενώ ο Κρις Χέμσγουορθ ήταν συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή.

Αν και οι κόντρες μεταξύ Σαρλίζ Θερόν και Τομ Χάρντι στο «Fury Road» έγραψαν ιστορία, η Τέιλορ-Τζόι και ο Κρις Χέμσγουορθ έδειχναν χαλαροί ήδη από την άφιξη τους στο κόκκινο χαλί.

Και οι δύο αφιέρωσαν χρόνο στον κόσμο που τους περίμενε έξω από το Palais, υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα και βγάζοντας selfie με θαυμαστές. Η Τέιλορ-Τζόι δεν σταμάτησε να παίζει με τις κάμερες, ενώ ο Χέμσγουορθ, ο οποίος παραβίασε το αυστηρό dress code των Καννών επιλέγοντας ένα λευκό σμόκιν, φαινόταν να είναι σε πολύ καλή διάθεση.

(Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)Τζορτζ Μίλερ και Άνια Τέιλορ-Τζόι στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Furiosa: A Mad Max Saga», στο 77ο Φεστιβάλ Καννών, 15 Μαΐου 2024. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)Η Άνια Τέιλορ-Τζόι χαιρετά τη σύζυγο του Κρις Χέμσγουορθ, την Ισπανίδα ηθοποιό και μοντέλο, Έλσα Πατάκι. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)Ο Κρις Κρις Χέμσγουορθ χαιρετά τον κόσμο κατά την άφιξη του στο κόκκινο χαλί. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)(Photo by Daniel Cole/Invision/AP)(Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP)(Photo by Millie Turner/Invision/AP)(Photo by Millie Turner/Invision/AP)

To buzz της ταινίας ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικό με πολλούς θεατές του φεστιβάλ να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το νέο φιλμ του Μίλερ. Το πρίκουελ του «Fury Road» ήταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες στις φετινές Κάννες.

Η πέμπτη ταινία του franchise «Mad Max» -το budget της οποίας έφτασε τα 168 εκατ. δολάρια- κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Μαΐου και η Warner ελπίζει ότι θα κάνει (ή θα ξεπεράσει) στο παγκόσμιο box office τις εισπράξεις του «Fury Road» που έφερε στα ταμεία 380 εκατ. δολάρια.

Η νέα ταινία επικεντρώνεται στη Furiosa η οποία απάγεται όταν ήταν μικρή από τον Πολέμαρχο Dementus (Κρις Χέμσγουορθ). Ταξιδεύοντας στη Wasteland συναντούν την Ακρόπολη στην οποία κυβερνά ο Immortal Joe. Ενώ οι δύο Τύραννοι πολεμούν για κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τους πόρους και τα μέσα για να βρει το δρόμο για το σπίτι της.

Η 28χρονη Άνια Τέιλορ-Τζόι δήλωσε λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα στους New York Times ότι έχει μόλις 30 ατάκες σε όλη την ταινία -που δεν αποτελεί τόσο μεγάλη έκπληξη για τους λάτρεις του franchise- και ότι πέρασε «μήνες» στα γυρίσματα χωρίς να πει έστω μία γραμμή. Όπως είπε, «ποτέ δεν ήμουν πιο μόνη από ότι κάνοντας αυτή την ταινία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Dune: Prophecy»: 10.000 χρόνια πριν από τον Πολ Ατρείδη

«Η γυναίκα στην καμπίνα 10»: Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα γίνεται ταινία με την Κίρα Νάιτλι

Φεστιβάλ Καννών: Η Μέριλ Στριπ και ο Messi στο κόκκινο χαλί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Furiosa, Mad Max, Κάννες,Furiosa, Mad Max, kannes