Ψαλίδα: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το αιώνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα μαλλιά μας;

00:00 7/2/2024 - Πηγή: InStyle

Καμία μας δεν αγαπά την ψαλίδα. Αυτό το αιώνιο πρόβλημα καθιστά τα μαλλιά θαμπά, ευαίσθητα στο ξεμπέρδεμα και δυσκολεύει έντονα την ανάπτυξη τους. Η ψαλίδα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως η υπερβολική χρήση θερμότητας και προϊόντων, η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και η ατροφία της τρίχας. Η εξάλειψή της θέλει προσεκτική φροντίδα και συνειδητή προσέγγιση. Σίγουρα, δεν υπάρχουν «θαυματουργές» λύσεις, αλλά αν υιοθετήσουμε μερικές πρακτικές και συνήθειες, τότε θα δούμε τα μαλλιά μας πιο υγιή

και λαμπερά.

Αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της ψαλίδαςΕφαρμόζουμε φυσικά έλαια στις άκρεςΔοκιμάζουμε εναλλακτικά χτενίσματαΕφαρμόζουμε μια θρεπτική, πλούσια μάσκα μαλλιώνΧρησιμοποιούμε προστατευτικό θερμότηταςΔημιουργούμε ενυδατική μάσκα με λάδι καρύδαςΑποφεύγουμε το πολύ συχνό βούρτσισμαΧρησιμοποιούμε πετσέτες από μικροΐνεςΚάνουμε μασάζ στις άκρες με λάδι κατά της ψαλίδαςΠροσφέρουμε ξεκούραση στα μαλλιά μαςΕφαρμόζουμε φυσικά έλαια στις άκρες

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του φυσικού ελαίου. Τα έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το έλαιο αργκάν, είναι εξαιρετικά θρεπτικά και μειώνουν την εμφάνιση της ψαλίδας.

Δοκιμάζουμε εναλλακτικά χτενίσματα

Σε περίπτωση που δεν έχουμε χρόνο για μάσκες, «κρύβουμε» τη ψαλίδα με χτενίσματα, όπως κότσους ή πλεξίδες. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αξεσουάρ όπως μαντήλια, κλιπ και καπέλα.

Εφαρμόζουμε μια πλούσια, θρεπτική μάσκα μαλλιών

Μια καλή μάσκα ενυδατώνει και καταπολεμά προσωρινά την εμφάνιση της ψαλίδας, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Χρησιμοποιούμε προστατευτικό θερμότητας

Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα εργαλεία θερμότητας, μπορείτε τουλάχιστον να προστατεύσετε τα μαλλιά σας με ένα καλό προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Αυτό θα διατηρήσει την ακεραιότητα και την υγεία τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Ivana (@mishkaivana)

Δημιουργούμε ενυδατική μάσκα με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δημιουργούμε μια ενυδατική μάσκα προσθέτοντας λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά μας. Αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά πριν να την ξεβγάλουμε.

Αποφεύγουμε το πολύ συχνό βούρτσισμα

Το υπερβολικό ή βίαιο βούρτσισμα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των μαλλιών, ειδικά όταν είναι υγρά. Αν έχουμε ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά μειώνουμε τη συχνότητα λουσίματος σε 1-2 φορές την εβδομάδα και προσέχουμε τον τρόπο που τα βουρτσίζουμε.

Χρησιμοποιούμε πετσέτες από μικροΐνες

Η χρήση πετσετών με μικροΐνες μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εμφάνισης ψαλίδας. Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές και απορροφούν το νερό γρήγορα, προστατεύοντας τα μαλλιά από την τριβή και τη ζημιά.

Κάνουμε μασάζ στις άκρες με ένα diy λάδι κατά της ψαλίδας

Δημιουργούμε ένα μείγμα χρησιμοποιώντας δύο κάψουλες ιχθυέλαιου, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεβάντας. Το εφαρμόζουμε σε καθαρές άκρες και κάνουμε μαλάξεις. Το αφήνουμε 40 λεπτά πριν να το ξεπλύνουμε.

Προσφέρουμε ξεκούραση στα μαλλιά

Αποφεύγουμε την υπερβολική θερμότητα και τις επεξεργασίες. Αφήνουμε τα μαλλιά μας να ξεκουραστούν φυσικά για να αποφύγουμε την εμφάνιση ψαλίδας κι επιλέγουμε πιο χαλαρά χτενίσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Ivana (@mishkaivana)

Keywords
Τυχαία Θέματα