Jude Law: Από το West End και το Broadway στη μεγάλη οθόνη – Αυτός είναι ένας από τους πιο σέξι άνδρες της υποκριτικής

12:07 19/5/2024 - Πηγή: InStyle

Δεν θέλω να κάνω κάτι για το οποίο δεν έχω πάθος, έχει δηλώσει ο Jude Law και, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι μία δέσμευση που φροντίζει να τηρεί.

Ο 51χρονος σταρ μοιάζει να είναι στα καλύτερα του αφού έχει επανέλθει στη μεγάλη οθόνη δυναμικά τα τελευταία χρόνια, με ρόλους που αγαπιούνται πολύ. Ο Law προτιμά να κρατα χαμηλούς τόνους και να μην τραβά πάνω του το ενδιαφέρον των παπαράτσι τους οποίους σιχαίνεται, με τον σταρ να μην κρύβει την απέχθειά του. Ο Law έχει δηλώσει: “Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διασημότητα. Αν μη τι άλλο, πάντα το σιχαίνομαι, γιατί μου στερεί την προσοχή από αυτό που είμαι, που είναι ένας ηθοποιός που θέλει να γίνει καλύτερος και να κάνει καλύτερα πράγματα”.

Έμπνευση για το όνομά του ήταν το τραγούδι των Beatles, “Hey Jude”, όπως επίσης και το βιβλίο “Jude the Obscure”.

O Jude Law στην πρεμιέρα της ταινίας “Firebrand – Le Jeu De La Reine” στις11 Μαρτίου 2024 στο Παρίσι.Photo by Lyvans Boolaky/WireImageΤο ξεκίνημα από το θεατρικό σανίδι

Ο γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1972 σταρ ξεκίνησε την υποκριτική από το θέατρο. Το 1987, ο Law άρχισε να παίζει στο Εθνικό Μουσικό Θέατρο Νεολαίας. Έπαιξε διάφορους ρόλους, ενω ο Law συνέχισε να εμφανίζεται ως Michael στην παραγωγή Les Parribles του Jean Cocteau, σε σκηνοθεσία του Sean Mathias. Γι’ αυτό το έργο, προτάθηκε για το βραβείο Laurence Olivier για το Outstanding Newcomer και έλαβε το Ian Charleson Award για το Outstanding Newcomer.

Έπειτα από μια αλλαγή του τίτλου σε Indiscretions, το έργο μεταφέρθηκε στο Broadway το 1995, όπου ο Law έπαιξε με τους Kathleen Turner, Roger Rees και Cynthia Nixon. Αυτός ο ρόλος του απέφερε μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony και το βραβείο Theatre World. Το 2007 τιμήθηκε με τιμητικό βραβείο Σεζάρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jude Law (@judelawofflcial)

Τον Μάιο του 2009, επέστρεψε στη σκηνή του Λονδίνου για να παίξει τον ρόλο του Άμλετ στο ομότιτλο έργο του Σαίξπηρ, στο Donmar Warehouse West End σεζόν στο θέατρο του Wyndham.

Προτάθηκε για το βραβείο Tony 2010 για την καλύτερη απόδοση από έναν κορυφαίο ηθοποιό σε θεατρικό έργο. Τον Ιανουάριο του 2010, στην τελετή των βραβείων Circle Theatre, του απονεμήθηκε το βραβείο John and Wendy Trewin για την καλύτερη ερμηνεία του Σαίξπηρ για το Άμλετ του 2009.

Η τηλεοπτική καριέρα

Λέγεται πως παράτησε το σχολείο σε ηλικία 17 ετών, για να πρωταγωνιστήσει στη σαπουνόπερα Families (1990).

Το 1989, ο Law είχε τον πρώτο τηλεοπτικό του ρόλο, σε μια ταινία βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Beatrix Potter, The Tailor of Gloucester. Στη συνέχεια, ο Law είχε δευτερεύοντες ρόλους σε διάφορες βρετανικές τηλεοπτικές σειρές,

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα