5 καλοκαιρινά τοπ που ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα με μεγάλο μπούστο

11:23 15/5/2024 - Πηγή: InStyle

Όλα τους δοκιμασμένα και με την έγκρισή μας!

Ως γυναίκα mid-size και με μεγάλο μπούστο, ήρθα αντιμέτωπη πολλές φορές με κλισέ και κύματα ετεροντροπής από το κοινωνικό περιβάλλον, αν τυχόν και φορούσα κάτι που το τόνιζε. Millennial όντας, γεννημένη στα 90s και μεγαλωμένη στα 00s, γαλουχήθηκα με το size zero και το cocaine chic. Τα στεγνά σώματα χωρίς καμπύλες (και ειδικά στήθος) ήταν αυτό που όλες θέλαμε αυτές τις 2 δεκαετίες. Επομένως δεν υπήρχε κανείς να με κάνει να νιώσω καλά με το σώμα μου και να μου δείξει το δρόμο προς την αυτοεκτίμηση. Μόνη μου έπρεπε να βρω ό,τι βρήκα στην πορεία. Και να που σήμερα είμαι σε θέση να μιλάω κι εγώ με τη σειρά μου σε γυναίκες και κορίτσια που έχουν αντίστοιχα σώματα και δεν έχουν εκπροσώπηση. Ακόμα.

Big Boobs Manifesto

Λοιπόν, η μόδα ήταν το μεγάλο μου όπλο προς την αποδοχή. Επειδή μεγάλωσα μέσα σε ένα πλαίσιο που ήταν “ok” να πηγαίνεις στις 9 το πρωί στη δουλειά σου με λεοπάρ γούνα και κόκκινο κραγιόν, ή με ένα τοπ με διαφάνεια και μίντι σατέν φούστα, αναπόφευκτα, επειδή «όλα επιτρέπονταν» και ακριβώς επειδή στροβιλιζόμουν στη δύνη των τάσεων (λόγω επαγγέλματος) πειραματίστηκα με πολλά ρούχα, είδη και στιλ. Και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που θα συμβούλευα κάθε κοπέλα. Ο πειραματισμός βοηθάει. Γιατί εξερευνάς κάθε πιθανή επιλογή και βλέπεις πώς νιώθεις εσύ η ίδια φορώντας ένα κάτι.

Και για να βρεις το κουράγιο να πειραματιστείς, αυτό που καλό θα ήταν να βγει από την εξίσωση, είναι η ενοχή που έχεις μεγάλο στήθος. Μας φορέθηκε λόγω της σεξουαλικοποίησης του στήθους. Η πατριαρχική κοινωνία που ζούμε και η κουλτούρα του πορνό, που συντηρούμε πολλά χρόνια τώρα, έχουν ανάγει το γυναικείο στήθος σε ερωτικό λάβαρο. Και ως εκ τούτου, οι έχουσες πλούσιο μπούστο, νιώθουμε ντροπή και που υπάρχουμε. Φοράμε φαρδιά και προσπαθούμε πάση θυσία να κρύψουμε ένα μεγάλο μέρος του σώματός μας προκειμένου να μη φανούμε προκλητικές. Disclaimer! Η πρόκληση είναι χρέωμα σε αυτόν που τη βιώνει ως τέτοια. Δεν έχει τίποτα προκλητικό το στήθος σας. Πιστέψτε με.

1,2,3, GO!

Κι αφού πετάξαμε τις ενοχές καιρός είναι να μάθουμε να μη δίνουμε σημασία στα σοκαρισμένα ή λυσσαλέα βλέμματα που θα συναντήσουμε εκεί έξω. Μετά από αυτό είμαστε έτοιμες να φορέσουμε ό,τι λαχταράει το θέλω μας. Κι εδώ ερχόμαστε εμείς για να σας δώσουμε μερικές από τις δικές μας αγαπημένες επιλογές για να δοκιμάσετε πρώτες πρώτες. Τα παρακάτω τοπ και φορέματα, πιθανότατα θα τα αποφεύγατε μέχρι στιγμής, αλλά σας υποσχόμαστε ότι είναι κολακευτικά για τα μεγάλα στήθη. Και σίγουρα αν τα δοκιμάσετε, θα το διαπιστώσετε κι εσείς.

Κροπ τοπ από σταθερό ύφασμαΚορσές χωρίς ή με παρτά μανίκιαOff-shoulder Ένας ώμος και ντραπέ τοπSpaghetti strap τοπΤοπ-μαντήλι Κροπ τοπ από σταθερό ύφασμα (όχι απαραίτητα μακρυμάνικο) View this post on Instagram

A post shared by Bella Cohen (@isabellecoheen)

Κορσές χωρίς ή με παρτά μανίκια View this post on Instagram

A post shared by Bella Cohen (@isabellecoheen)

Off-shoulder τοπ ή φόρεμα View this post on Instagram

A post shared by Alise (@alisejane_daily)

Ένας ώμος και ντραπέ τοπ View this post on Instagram

A post shared by Kristina Zias (@kristinazias)

Spaghetti strap με αυηομειούμενες ράντες View this post on Instagram

A post shared by Raeann Langas (@raeannlangas)

Scarf Top View this post on Instagram

A post shared by Charlotte Emily | self love (@charlotteemilyprice)

Keywords
Τυχαία Θέματα