Συνεργασία σε πολλά επίπεδα για τον Κ.Σ. Πύλης και τον Δήμο Πύλης

18:13 17/2/2024 - Πηγή: iHunt
Συνεργασία σε πολλά επίπεδα για τον Κ.Σ. Πύλης και τον Δήμο Πύλης

Όπως είχαμε ξαναγράψει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, από τα πλάνα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δ. Πύλης κ. Κώστα Ούτρα, δεν θα μπορούσε να λείψει και μια στρατηγική επένδυση στον κόσμο των κυνηγών, με την περαιτέρω αξιοποίηση των αγωνιστικών τερέν της μπεκάτσας στην Βλάχα, όπου διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε άγριο θήραμα και μάλιστα με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα σχέδια αυτά έρχονται αναπόσπαστα σε πλήρη συμφωνία με τον σκοπό ύπαρξης και των Κυνηγετικών

Συλλόγων, & έτσι ο Αντιδήμαρχος θεώρησε επιβεβλημένη μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρα, ως τον πλέον κατάλληλο και γνώστη του κυνηγετικού «γίγνεσθαι» της περιοχής, ζητώντας την συνδρομή του Συλλόγου και επιχειρησιακά και σχεδιαστικά, εκθέτοντάς του τα σχέδιά του για τον κυνηγετικό τουρισμό σε περιοχές του Δήμου Πύλης, τα οποία έχουν να κάνουν με την επαναλειτουργία των ρεζερβών ή ΕΚΠ(Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές) εξετάζεται, ενώ η ΖΕΣ (Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων) στους Γόμφους θα ενισχυθεί με την κατασκευή κερκίδας, για την φιλοξενία του πολυπληθούς κοινού, που κάθε Άνοιξη οι αγώνες ΑΚΙ-ΕΚΙ σκύλων «δεικτών», μονοπωλούν το ενδιαφέρον των κυνηγών, σε πανελλήνιο επίπεδο!!!

Μάλιστα η ύπαρξη οργανωμένων εγκαταστάσεων κυνηγιού και κυνοφιλίας στον Δ. Πύλης, είναι επιβεβλημένη για έναν παραπάνω λόγο, αφού το 2025 ο Δ. Πύλης & στην Δ. Αιθήκων και στο Περτούλι, θα φιλοξενήσει το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων Εργασίας!!!»

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Ούτρα…Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού και δη του Ορεινού Τουρισμού, αποτελεί & ο Κυνηγετικός Τουρισμός, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί τονωτική ένεση για τις περιοχές της Περιφέρειας, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας το εισόδημα των μονίμων κατοίκων αυτών των περιοχών, ενώ παράλληλα βοηθάει στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, αποτελώντας τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης, τέτοιων περιοχών με ανεκτίμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο κυνηγετικός τουρισμός με την ύπαρξη 250.000 ελλήνων κυνηγών, συν και αρκετών αλλοδαπών, με την μετακίνησή τους, τον εξοπλισμό, τη διατροφή, τη στέγη και τις άδειες θήρας, αδιαμφισβήτητα, συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών, και επίσης στη διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων από παράνομες ενέργειες όπως εκχερσώσεις, λαθρεμπόριο, πυρκαγιές κτλ

Είδος του κυνηγετικού τουρισμού, αποτελεί επίσης και ο κυνοφιλικός τουρισμός ο οποίος λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της διεξαγωγής αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών και ιχνηλατών, όπως αυτοί θεσμοθετήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις αυτών, σε προ-κυνηγετική περίοδο, αυξάνοντας έτσι την τουριστική περίοδο και σε αυτές τις μορφές εναλλακτικού Τουρισμού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Στις 24 & 30 Μαρτίου ο μεγάλος αγώνας του Κ.Σ. Πειραιά στο Σχιστό

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, κ. Θαν. Μανούρας, χειροκρότησε τις απόψεις και το σχεδιαστικό πλάνο του Αντιδημάρχου, για την ανάπτυξη του Κυνηγετικού Τουρισμού στον Δ. Πύλης, καθώς πρώτη φορά Αντιδήμαρχος έρχεται με θέσεις και προτάσεις για έναν τέτοιο σκοπό, με μοναδικό ωφελούμενο, τους επαγγελματίες τις περιοχής, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και ολόκληρου του Κυνηγετικού κόσμου της περιοχής, για την ευόδωση αυτών των σχεδίων.

Πηγή :https://pylinews.gr/

The post Συνεργασία σε πολλά επίπεδα για τον Κ.Σ. Πύλης και τον Δήμο Πύλης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα