Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο δέλτα του Έβρου…VIDEO

17:59 4/5/2024 - Πηγή: iHunt

Ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα παρατήρησαν οι κάτοικοι των Λουτρών Τραϊανούπολης, στον Έβρο.Προ 10-15 ετών ένας μαύρος κύκνος εμφανίστηκε στην περιοχή και ενδεχομένως κατά το μακρύ ταξίδι της μετακίνησης του έμεινε στον υδροβιότοπο του Δέλτα και εθεάθη ξανά τις τελευταίες μέρες.

“Το φυσικό του περιβάλλον είναι στην Αυστραλία και στον ευρωπαϊκό χώρο εισάγεται μόνο για να εμπλουτίσει ζωολογικούς κήπους”, αναφέρει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, Περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :Σκιάθος: Κύκνος «παίρνει
στο κυνήγι» τουρίστρια…VIDEO

Πρόκειται για περιστασιακές εμφανίσεις και στην προκειμένη περίπτωση το πουλί διέφυγε από κάποια αιχμαλωσία και βρήκε φιλικό περιβάλλον στον Έβρο, εξηγεί ο κ. Ιωαννίδης.

Γλιστρά κομψά στο νερό, με τα μαύρα φτερά του να λάμπουν στον ανοιξιάτικο ήλιο. Το επίσημο έμβλημα της Δυτικής Αυστραλίας, που απεικονίζεται στην κρατική σημαία και το εθνόσημο, ο μαύρος κύκνος είναι σημαντικός για πολλούς Αβορίγινες, που τον περιλαμβάνουν στα τραγούδια και στους αστερισμούς τους, ενώ εξάπτει τη φαντασία των Ευρωπαίων επί χιλιάδες χρόνια.

Πρώτος ήταν ο Πτολεμαίος, τον 2ο π.Χ. αι., που αναφέρθηκε στην “Άγνωστη Γη του Νότου” (Terra Australis Incognita), που κατοικείτο από περίεργα πλάσματα και άγνωστα είδη για να επιβεβαιωθεί δεκαεννέα αιώνες αργότερα, όταν οι Ολλανδοί ανακάλυψαν την ήπειρο τον 17ο αιώνα και αντίκρισαν για πρώτη φορά τον μυθικό μαύρο κύκνο, σαν βγαλμένο από παραμύθι που μιλά για μονόκερους και νεράιδες.

.errordiv { padding:10px; margin:10px; border: 1px solid #555555;color: #000000;background-color: #f8f8f8; width:500px; }#advanced_iframe {visibility:visible;opacity:1;vertical-align:top;}.ai-info-bottom-iframe { position: fixed; z-index: 10000; bottom:0; left: 0; margin: 0px; text-align: center; width: 100%; background-color: #ff9999; padding-left: 5px;padding-bottom: 5px; border-top: 1px solid #aaa } a.ai-bold {font-weight: bold;}#ai-layer-div-advanced_iframe p {height:100%;margin:0;padding:0}

Ίσως ο πιο διάσημος μαύρος κύκνος είναι η σαγηνευτική Οντίλ που ξεγέλασε τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ και εκτόπισε την αθώα Οντέτ, σε μια μουσική ιστορία με πολλούς μανιχαϊστικούς συμβολισμούς του Τσαϊκόφσκι.

Πηγή : THE TOC

Το άρθρο Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο δέλτα του Έβρου…VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα