Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να έχει!

Η σχολική τσάντα, θέλουν δεν θέλουν, οι μικροί μας φίλοι είναι ο απόλυτος φίλος και σύμμαχος τους.

Είτε την κουβαλούν, είτε την πετάνε σε κάποια γωνία, έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πάνε στο σχολείο πανέτοιμοι.

Αρχικά ας αναγνωρίσουμε ότι οι σχολικές τσάντες έχουν γίνει ασήκωτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο όγκος των βιβλίων, τετραδίων είναι μεγάλος.

Στα ιδιωτικά σχολεία συνηθίζεται να κρατάνε

τα βιβλία στην τάξη και τα παιδιά να παίρνουν σπίτι μόνο τα απαραίτητα για διάβασμα. Αυτό βέβαια πολλές φορές γεννά το γνωστό πρόβλημα «ααα το ξέχασα στην τάξη».

Ευτυχώς έχουμε σωθεί που υπάρχουν τα βιβλία στο διαδίκτυο και μπορεί να βγάλουμε και κάποια άκρη. Πέρα όμως από τα βιβλία και τα τετράδια τί άλλο πρέπει να περιλαμβάνει η σχολική τσάντα για να νιώθει ο μαθητής σιγουριά και ασφάλεια;

Θυμάστε παλιά που μας έλεγαν οι δάσκαλοι πού πάτε χωρίς το όπλο σας και εννοούσαν τα μολύβια;; Εεε η γραφική ύλη και η οργανωμένη κασετίνα βοηθάνε το παιδί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του μαθήματος.

Σημείωση: Τα απαραίτητα, σύμφωνα με αυτά που έχει ζητήσει η δασκάλα και στις μικρότερες τάξεις καλό θα είναι να έχουν και ετικέτα με όνομα για ν´ αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Νεράκι σε παγουρίνο και σπιτικό σνακ είναι επίσης σημαντικά. Ειδικότερα για το φαγητό έχουν βγει πολύ ωραία φαγητοδοχεία που κάνουν ακόμα πιο θελκτικό το σνακ.

Εδώ βάλτε λίγη αγάπη και ετοιμάστε κάτι όμορφο που ξέρετε ότι αρέσει στο παιδί σας, δεν είναι ώρα για πειράματα. Όσο για τα παιδιά στο ολοήμερο θα ήταν καλύτερο να ‘χουν ξεχωριστό τσαντάκι.

Επειδή δυστυχώς διανύουμε ακόμη εποχή covid καλό θα είναι να έχουν μαντηλάκια, αντισηπτικό ή χαρτομάντηλα. Η μάσκα δεν είναι πια υποχρεωτική οπότε μπορούν απλά να έχουν μια κλειστή για έκτακτη περίπτωση.

Στις μικρότερες ηλικίες καλό θα ήταν να υπάρχει μια αλλαξιά όπως θα έλεγε και η μάνα μου. Ένα μπλουζάκι σε περίπτωση που έχει ιδρώσει πολύ στη γυμναστική για να μην πουντιάσει, αν και μεταξύ μας ανάγκη δεν έχουν.

Τέλος τα πρωτάκια ή και λίγο μεγαλύτερα παιδάκια παίρνουν σχεδόν πάντα κάτι σαν παιχνιδάκι. Ενα κουκλάκι π.χ. Δεν τα αποθαρρύνουμε γιατί κάποτε με αποστόμωσε μαθήτρια απαντώντας μου στην ερώτηση γιατί φέρνεις παιχνίδια στο σχολείο και μου είπε γιατί παίρνω δύναμη.

Βασική παρατήρηση: Τα παιδιά είναι υπεύθυνα για την τσάντα τους. Αυτά την οργανώνουν και αυτά την προετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Επίσης αυτά την κουβαλάνε γι’ αυτό φροντίζουμε να αγοράζουμε σωστές ανατομικές τσάντες και να ελέγχουμε ότι το βάρος της δεν ξεπερνά σύμφωνα με τους ειδικούς το 10% του βάρους τους.

Μπορεί τώρα η τσάντα να φαντάζει εφιάλτης στους περισσότερους μαθητές αλλά θα έρθει η μέρα που θα την αναπολούν γιατί αποτελεί αχώριστο κομμάτι της μαθητικής ζωής.

Τα έχει πει και η Αλίκη στο Χτυποκάρδια στο θρανίο χι χι!!!

Μια ματιά ακόμα:

Πρώτη φορά Μαμά!

Σχολείο: Αυτός ο «μπελάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα