Λαδάκι για μαλλιά: Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις και που ωφελούν

Μια τεράστια τάση, σας το έχω γράψει, είναι το “skinification” και με λίγα λόγια μας παροτρύνει όπως φροντίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας να περιποιούμαστε με συνέπεια και τα μαλλιά μας.

Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι ελαίων που χρησιμοποιούνται στα μαλλιά, που ανάλογα με τις ανάγκες σας πρέπει να αναζητήσετε, καθένας έχει τα δικά του οφέλη:

Λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας είναι δημοφιλές για βαθιά περιποίηση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας, να το αφήσετε να δράσει για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε.

Βοηθά στην κατακράτηση της υγρασίας και στη μείωση της απώλειας πρωτεΐνης στα μαλλιά.

Έλαιο Argan:

Το έλαιο Argan είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Είναι  ιδανικό για τη μείωση του φριζαρίσματος και την προώθηση της λάμψης. Συχνά χρησιμοποιείται και ως μαλακτικό μαλλιών καθώς είναι βασικό συστατικό σε conditioners, ή προστατευτικό λάδι θερμότητας.

Έλαιο Jojoba:

Το λάδι Jojoba μοιάζει πολύ με το φυσικό σμήγμα που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία τριχωτού της κεφαλής για την εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας και την ενυδάτωση των μαλλιών.

Ελαιόλαδο:

Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει  ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Απλώστε το στα μαλλιά σας και τυλίξτε τα σε μια ζεστή πετσέτα για μια βαθιά περιποίηση περιποίησης. Προσθέτει υγρασία και λάμψη.

Καστορέλαιο:

Το καστορέλαιο είναι γνωστό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Συνήθως εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και γίνεται μασάζ για να τονώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει τους θύλακες των τριχών.

Αμυγδαλέλαιο:

Το αμυγδαλέλαιο είναι ελαφρύ και βοηθά στη μείωση του σπασίματος των μαλλιών. Συχνά το βρίσκουμε σε μάσκες μαλλιών.

Έλαιο αβοκάντο:

Το έλαιο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Μπορεί να βελτιώσει την υφή των μαλλιών και να αποτρέψει το σπάσιμο όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα μαλλιών.

Το πότε θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Δείτε κάποια tips, που συγκέντρωσα για εσάς, που θα σας βοηθήσουν.

Θεραπεία πριν το σαμπουάν:

Απλώστε λάδι στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το πλύσιμο για να μαλακώσετε και να προστατέψετε από την απώλεια υγρασίας.

Θεραπεία στις άκρες:

Μερικά έλαια μπορούν να εφαρμοστούν στις άκρες των μαλλιών σας ως μαλακτικό για να δαμάσουν το φριζάρισμα και να προσθέσουν λάμψη.

Ολονύκτια περιποίηση:

Για βαθιά περιποίηση, απλώστε λάδι στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν τον ύπνο, καλύψτε με σκουφάκι μπάνιου ή πετσέτα και ξεπλύνετε το πρωί.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής:

Το μασάζ με λάδι στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να τονώσει τη ροή του αίματος και να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Τα λαδάκια θρέψης είναι πολύ ευεργετικά για τα μαλλιά και πρέπει να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας!

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό λάδι για τον τύπο των μαλλιών σας και να το χρησιμοποιείτε με μέτρο για να αποφύγετε τη λιπαρότητα.

Μια ματιά ακόμα:

K-Beauty love: Τα θαυματουργά συστατικά που κάνουν τα κορεάτικα προϊόντα skincare ξεχωριστά! 

Keywords
Τυχαία Θέματα