Η Θεανώ Μπέλλα αποκαλύπτει τους 5 βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όλο το χρόνο!

Ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης και το μόνο που περιμένετε όλες είναι να βγείτε επιτέλους από το σπίτι και να επιστρέψετε στις παλιές, καλές και αγαπημένες σας συνήθειες.

Ένα χρόνο τώρα προσπαθήσατε να είστε προσεκτικές ώστε να παραμείνετε υγιής εσείς και οι γύρω σας. Επίσης, φροντίσατε την επιδερμίδα σας όσο ποτέ άλλοτε και ίσως αυτό να είναι ένα από τα καλά της καραντίνας.

Παράλληλα ακολουθήσατε τις συμβουλές που σας έδωσε η αγαπημένη αισθητικός της Φαίης μας, Θεανώ Μπέλλα

Και

σήμερα, μας υπενθυμίζει τους 5 βασικούς κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθούμε πιστά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά τώρα, δύο περίπου μήνες πριν έρθει το καλοκαίρι

Τους αποκαλύπτει η Θεανώ Μπέλλα που είναι είναι η αγαπημένη αισθητικός της Φαίης μας και δική μας επίσης.  

Κανόνας 1ος: Η σωστή περιποίηση μόνο δεν αρκεί

Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε το δέρμα σας να είναι άψογο επιβάλλεται να έχετε και καλή γενική κατάσταση του οργανισμού την οποία θα πετύχετε με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά και τον καλό ύπνο. Οι τροφές με βιταμίνες θα σας βοηθήσουν πολύ όπως επίσης και το νερό.

Κανόνας 2ος: Σωστή επιλογή προϊόντων περιποίησης 

Σύμφωνα με την ειδικό, οι περισσότερες γυναίκες με μικτό δέρμα επιλέγουν λάθος προϊόντα. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε τη συμβουλή της αισθητικού σας.

Κανόνας 3ος: Χρησιμοποιείτε προϊόντα διαφορετικών beauty brands


Κάθε brand έχει φόρμουλες που περιέχουν μια συγκεκριμένη βασική σύνθεση (γαλακτοποιητές, συντηρητικά κλπ), που δεν ταιριάζει πάντα με τις βάσεις των υπολοίπων.

Υπάρχουν μάλιστα φορές που προκύπτουν ακόμη και ασυμβατότητες οι οποίες προκαλούν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Καλό είναι κάθε φορά να χρησιμοποιείτε την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης του ίδιου brand.

Κανόνας 4ος: Ο σωστός καθαρισμός 

Σας το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και η Θεανώ το επιβεβαιώνει. Χωρίς σωστό καθαρισμό καμία από τις φόρμουλες που ακολουθούν δεν θα λειτουργήσει στο έπακρο. Σημασία όμως έχει και ο τύπος του προϊόντος.

Τα ελαφρά υδατικά γαλακτώματα είναι κατάλληλα για ξηρά, ευαίσθητα και ώριμα δέρματα ενώ οι πιο απαλές φόρμουλες για λιπαρά και μικτά δέρματα αφού είναι εκείνα που καταφέρνουν να διαλύσουν το σμήγμα.

Στη συνέχεια μην ξεχνάτε την λοσιόν προσώπου, η οποία επαναφέρει το φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH στην επιδερμίδα, το οποίο έχει την ιδιότητα να διαταράσσεται  με το γαλάκτωμα.

Κανόνας 5ος:  Αντηλιακή Προστασία

Η υπεριώδης ακτίνες ευθύνονται για τα σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος (φωτογήρανση).  Καθημερινά λοιπόν και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου απλώνετε την αντηλιακή σας κρέμα.

Η Θεανώ τονίζει πως η μεγαλύτερη βλάβη συμβαίνει τις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, όταν το απροετοίμαστο δέρμα δέχεται απότομη καταιγίδα υπεριωδών και όχι το καλοκαίρι που η επιδερμίδα μας έχει πια συνηθίσει τον ήλιο.

Και τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται περισσότερο το αντηλιακό!

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε λαμπερό και άψογο βλέμμα είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο “camouflage”!

DIY: Οι 3 ωραιότερες μάσκες λάμψης της επιδερμίδας με μέλι!

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα