Πεζοπορία στα ταξίδια με «Soft Hiking» – Πώς ωφελεί την υγεία

H νέα τάση του Tiktok «Soft Hiking» («απαλή πεζοπορία») στηρίζεται στην φιλοσοφία ότι η πεζοπορία μπορεί να γίνει εύκολη, ευχάριστη και προσιτή για όλους. Δίνει έμφαση στο να αφιερώσεις χρόνο στη Φύση, να απολαύσεις το περιβάλλον, να σταματήσεις για να δεις τη θέα ή για πικ νικ.

Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου στα άκρα ήκαι να τον φτάνεις στα όρια. Η ήπια πεζοπορία είναι η καθαρή χαρά του να

απολαμβάνεις χρόνο στη φύση και να κινείς το σώμα σου. Γενικά πρέπει να είναι μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία.

Τα 7 οφέλη της ήπιας πεζοπορίας

Όπως και με άλλες μορφές άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν πολλά οφέλη για την ευεξία, όπως:

ενισχύει την ευτυχία μειώνει το στρες, το άγχους και την κατάθλιψη βελτιώνει τη συγκέντρωση βελτιώνει την ισορροπία ενδυναμώνει τους μυς συμβάλει σε καλύτερη ποιότητα ύπνου αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Επιπλέον, μπορείς να την προσαρμόσεις στο επίπεδο της δικής σου φυσικής κατάστασης ώστε να ταιριάζει στις δυνατότητές σου ενώ είναι χαμηλής έντασης.

@thewildest Going on a soft hike with your pup is a wonderful way to get exercise that feels good for both of you #softhiking #hikingwithdogs #petparents #dogparents #dogsoftiktok #spendingqualitytime ♬ pluto projector – al

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι απλώς να κάνεις μια βόλτα στη Φύση. Σκέψου μέρη όπως οι περιπάτους σε παραλία ή ένα μονοπάτι στο βουνό ή στο δάσος. Δεν υπάρχει καμία πίεση και καμία προσδοκία να φτάσεις σε μια κορυφή ή να κάνεις συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων – απλώς προχώρησε με τον δικό σου ρυθμό.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Τα οφέλη του εγκεφάλου από το περπάτημα στη Φύση επιβεβαιώνονται σε έρευνα όπου οι συμμετέχοντες μετά από οκτώ ημέρες στην έρημο της νορβηγικής περιοχής Hardangervidda, κάνοντας πεζοπορία και κολύμπι σε λίμνες και ρυάκια, είχαν υψηλότερη βαθμολογία στην ευτυχία, την επίγνωση, την ικανοποίηση από τη ζωή και την αυτο-αποτελεσματικότητα (την πίστη στις δικές τους ικανότητες).

Μια άλλη ομάδα στο Kansas State University που παρακολούθησε τους συμμετέχοντες για τέσσερις εβδομάδες σε ωριαία μαθήματα άσκησης, διαπίστωσε ότι η ομάδα που ασκήθηκε έξω παρουσίασε μεγαλύτερη μείωση του στρες χάρη στην έκθεση στο πράσινο (δάσος) και στο μπλε (θάλασσες, ποτάμια, λίμνες).

Πρόσθεσε σε αυτό τη δύναμη του περπατήματος που έχει για κάθε μέτρηση υγείας, από την οστική πυκνότητα έως ένα υγιές βάρος, και ήρθε η ώρα να διαλέξεις τη διαδρομή σου και να ξεσκονίσεις τα μποτάκια ορειβασίας.

@softhiking Berneroberland #switzerland #softhiking #landscape #alps ♬ Nature Love – AjiMD

Keywords
Τυχαία Θέματα