Ιράν: Αγνοείται το ελικόπτερο του Εμπραχίμ Ραΐσι – Τα πρώτα πλάνα από την επιχείρηση στο σημείο

Συνεχίζεται το θρίλερ με το το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, το οποίο αγνοείται αφότου έδωσε σήμα για αναγκαστική προσγείωση.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προς το παρόν καθώς αναφέρεται ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ραΐσι και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε «ανώμαλη προσγείωση» κοντά στο Βαρζεγκάν στην περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα «δεν υπάρχουν θύματα». Το IRNA έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να εντοπίσουν το ελικόπτερο.

dir="ltr" lang="en">IRNA has released footage of rescue workers trying to locate the helicopter carrying Iran’s president after it suffered an accidenthttps://t.co/rNoiPcHO5P pic.twitter.com/tpxJrIhxEb

— Faytuks News (@Faytuks) May 19, 2024

Οι δυνάμεις διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και οι βοηθητικές δυνάμεις του στρατού και της επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια μαζική επιχείρηση για την εύρεση αυτού του ελικοπτέρου από την αρχή της αναφοράς ατυχήματος για το ελικόπτερο του προέδρου.

Λόγω της ομιχλώδους ατμόσφαιρας της περιοχής, η κατάσταση του ελικοπτέρου είναι ακόμη άγνωστη.

Τι γνωρίζουμε μέχρι ώρας

Σύμφωνα με το tasnimnews.com το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Αγιατολάχ Ραΐσι, είχε «ατύχημα» στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, κάποιοι από τους συνοδούς του προέδρου σε αυτό το ελικόπτερο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ελέγχου μέσα από την καμπίνα και έτσι οι ελπίδες για το τέλος αυτού του περιστατικού χωρίς απώλειες ζωών έχουν αυξηθεί.

Υπήρχαν 3 ελικόπτερα σε αυτή τη συνοδεία, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν υπουργούς και αξιωματούχους έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Ακούστηκε ότι στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο βρίσκονταν επίσης ο ιμάμης της Ταμπρίζ, ο Αγιατολάχ Αλ-Χασέμ και ο κ. Amir Abdullahian, υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Τα Νεα