Ατλάντα: Ζήτησαν από μαθητές σχολείου να αξιολογήσουν τον Χίτλερ ως «ηθικό λήπτη αποφάσεων»

Μια εργασία ερωτήσεων και απαντήσεων με θέμα τον Αδόλφο Χίτλερ που δόθηκε στους μαθητές ενός ιδιωτικού σχολείου στην Ατλάντα προκάλεσε την οργή των γονέων για τον ύποπτο αντισημιτικό χαρακτήρα της.

Πιο αναλυτικά, στους μαθητές της όγδοης τάξης του Mount Vernon School στην Ατλάντα δόθηκε μια σειρά ερωτήσεων που τους ζητούσαν να αξιολογήσουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Αδόλφου Χίτλερ – του δικτάτορα της ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως το 1945, η αντισημιτική

ιδεολογία του οποίου τροφοδότησε το Ολοκαύτωμα – ως ηγέτη, σύμφωνα με το Fox 5 Atlanta.

Μια ερώτηση που τέθηκε στους μαθητές ήταν η εξής: «Πώς θα βαθμολογούσατε τον Αδόλφο Χίτλερ ως «αναζητητή λύσεων»;».

Μια δεύτερη ερώτηση ρώτησε πώς οι μαθητές θα «βαθμολογούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ ως ηθικό παράγοντα λήψης αποφάσεων».

EXCLUSIVE: An Adolf Hitler themed school assignment is causing controversy at the Mount Vernon School. 8th graders were asked to rate Hitler as a “Solution Seeker” & as an “Ethical Decision maker.” At 5&6pm on @FOX5Atlanta: students & the school respond. pic.twitter.com/sxEJq11mLy

— Brittany Edney (@BrittanyEdney) May 14, 2024

Οργή από τους γονείς

Το πιο σοκαριστικό, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει από το Fox 5 η New York Post, ήταν ότι και για τις δύο ερωτήσεις, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν «Ελλείπει στοιχεία, Πλησιάζει τις προσδοκίες, Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, Υπερβαίνει τις προσδοκίες» για να περιγράψουν τον αδίστακτο δικτάτορα.

Όπως ήταν επόμενοι οι ερωτήσεις αυτές προκάλεσαν την οργή των γονέων – πολλοί από τους οποίους ανησυχούσαν ότι ήταν αντισημιτικές από τη φύση τους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα σχόλια των μαθητών

Οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου διαπίστωσαν επίσης προβλήματα με τις ερωτήσεις, με έναν από αυτούς να λέει στο Fox 5 ότι η εργασία ήταν «ανησυχητική» και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δοξάζει τον πολεμοκάπηλο ολοκληρωτικό ηγέτη.

Ένας άλλος μαθητής δήλωσε ότι το σχολείο είναι γνωστό ότι «προσπαθεί να σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα», ωστόσο όπως πρόσθεσε «συχνά αυτό δεν λειτουργεί».

Αρκετοί πρώην μαθητές δήλωσαν στο Fox 5 ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια της 8ης τάξης.

Ενώ πολλοί γονείς και μαθητές συγκλονίστηκαν για την εργασία, ένας μαθητής πιστεύει ότι το σχολείο προσπάθησε να θέσει μια ερώτηση που να επικαλείται την ιστορία και να απαιτεί από τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες κριτικής σκέψης τους.

«Σίγουρα μπορώ να καταλάβω γιατί θα αναστατωθούν, αλλά συνολικά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εξετάζουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος σε κάθε κατάσταση και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να συγκρίνουμε και να αντιπαραβάλλουμε όλα όσα συνέβησαν στην παγκόσμια ιστορία μας, είτε ήταν καλά είτε κακά», δήλωσε ο μαθητής.

Μόλις έμαθαν τη διατύπωση των ερωτήσεων στην εργασία, οι υπεύθυνοι του Mount Vernon δήλωσαν ότι την αφαίρεσαν από το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου.

Τι είπε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του Mount Vernon, Kristy Lundstrom, έγραψε σε ανακοίνωσή της ότι η εργασία ήταν «μια εξερεύνηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της γνώσης των μαθητών για τα πραγματικά γεγονότα και στην κατανόηση της χειραγώγησης του φόβου που αξιοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ σε σχέση με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών».

«Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό, συναντήθηκα με τον επικεφαλής του Σχολείου για την ένταξη, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη δράση, τον επικεφαλής του Γυμνασίου και έναν ανήσυχο ραβίνο και φίλο του Σχολείου, ο οποίος μοιράστηκε την οπτική ορισμένων οικογενειών μας και μας ζήτησε μια ενδελεχή επανεξέταση της εργασίας και των επιπτώσεων στην κοινότητα» πρόσθεσε.

«Ο Αδόλφος Χίτλερ και τα γεγονότα της εποχής είναι δύσκολο και τραυματικό να συζητηθούν» είπε η διευθύντρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα