Αδιανόητες χυδαιότητες στο Twitter για την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού

Η κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου, Σοφία Γαλακτερού βρέθηκε δίπλα στη μητέρα της την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Συντάγματος όσο εκείνη παρουσίαζε την συναυλία, την οποία ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του έτους και η έναρξη του 2024.

O δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέβηκε στη σκηνή με την μικρή σε μια κίνηση συμβολισμού για το νέο έτος. Την ίδια στιγμή στο κοινό πολλοί ήταν αυτοί που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η εικόνα αυτή ήταν αρκετή για να γεμίσει το twitter με χυδαία ρατσιστικά σχόλια για το κοριτσάκι επειδή σε κάποιους δεν έμοιαζε αρκετά λευκό ή Ελληνίδα. Τα σχόλια έδωσαν και πήραν χαρακτηρίζοντας το κορίτσι «λάθρο» ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν ότι ο δήμαρχος ανέβηκε στη σκηνή με Παλαιστίνια, στολίζοντας τον με εορταστικές κατάρες τόσο τον ‘ίδιο όσο και το κορίτσι και φυσικά όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Όταν πλέον έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται για Παλαιστίνια, ούτε για προσφυγόπουλο, ούτε για Ρομά το ρατσιστικό παραλήρημα έμεινε μετέωρο. Φυσικά δεν έλειψαν και αυτοί που στηλίτευσαν τα ρατσιστικά σχόλια αλλά και την επιθετικότητα όλων αυτών που ψάχνουν ευκαιρία για να σκορπίσουν μίσος επειδή είδαν ένα μελαχρινό κοριτσάκι και παλαιστινιακές σημαίες ως αλληλεγγύη για τα σχεδόν 10.000 παιδιά της Παλαιστίνης που έχουν σκοτωθεί

Σημειώνεται πως η Ζαμπέτογλου και ο Γαλακτερός έχουν αποκτήσει μαζί την 9χρονη Σοφία, ενώ ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής έχει ένα ακόμη παιδί από τον πρώτο του γάμου, τον Παύλο Γαλακτερό.

View this post on Instagram

A post shared by nancyzabetoglou (@nancyzabetoglou)

Τα σχόλια με το πικρόχολο ύφος

Ο #Δούκας δεν άργησε να δείξει ότι είναι Συριζοπασόκος.

Ανέβηκε στη σκηνή με παιδί από την Παλαιστίνη και όχι από την Ελλάδα και από κάτω κυμάτιζαν οι σημαίες της Παλαιστίνης.

Να τον χαίρεστε Αθηναίοι, θα φάτε καλά!#Συνταγμα pic.twitter.com/fIxOFr0UM5

— George Lee (@Harhalas) January 1, 2024

#Ζαμπέτογλου λογικό να συγχύζεται ο κόσμος: όλες οι μαυροτσούκαλες και τριχωτές (από την φύση μας, κορίτσια) Ελληνίδες βάλθηκαν να γίνουν ξανθιές και άτριχες, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται πια και η γνησιότητα των μαυροτσούκαλων παιδιών τους…

— Penia (@Penia47324142) January 2, 2024

Αντε τωρα να συνελθει η οικογενεια του Γαλακτερου και της Ζαμπετογλου!

Χιλια συγγνωμη για ολη τη «βια» που υφιστανται, μολις με την ελευση του νεου ετους!

— Nellie Oleson (@mulatu188) January 2, 2024

#Ζαμπετογλου Ένα χαρούμενο , γελαστό και όμορφο παιδάκι, χωρίς κανένα λόγο το κάνατε να νιώσει άσχημα χρονιάρες μέρες με τα απρεπή σχόλιά σας, ντροπή και αίσχος.

— Αντωνία Τζ (@Ij9JvbfLX0MnxjC) January 2, 2024

#Ζαμπετογλου Ένα χαρούμενο , γελαστό και όμορφο παιδάκι, χωρίς κανένα λόγο το κάνατε να νιώσει άσχημα χρονιάρες μέρες με τα απρεπή σχόλιά σας, ντροπή και αίσχος.

— Αντωνία Τζ (@Ij9JvbfLX0MnxjC) January 2, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα