Folli Follie: Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Ολοκληρώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αικατερίνης Ρούμπη της έδρας στη δίκη της Folli Follie, η οποία ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη, αλλά και δυο ακόμη στενών συνεργατών τους.

Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων.  συνεργάτες τους αλλά και απαλλαγή των άλλων επτά κατηγορουμένων

είναι ο απολογισμός της πρότασης που διατύπωσε πριν από λίγο η εισαγγελέας Αικατερίνη Ρούμπη προς τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι κατηγορίες

Η  εισαγγελέας  σταθμίζοντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που αναδείχθηκαν στην πολύμηνη διαδικασία ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και την απάτη που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Για τον ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσο ζήτησε την καταδίκη του για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όχι όμως κατ’ επάγγελμα όπως ήταν στο κατηγορητήριο.

Για τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων, όχι κατ’ επάγγελμα.

Τέλος, για την στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, ενώ για το μεγαλόστελεχος της εταιρίας στην Ασία Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Αντίθετα ,κατά την εισαγγελέα πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων  που τους αποδίδεται τόσο η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη όσο και έξι ακόμα κατηγορούμενοι.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Μαΐου με αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα